Картопляні сирники здивують своїм неперевершеним смаком. Готувати просто і економно. Крім того, несолодкі сирники із задоволенням їдять чоловіки, тоді як від солодких часто відмовляються. Такі сирники не тільки смачні, але й ситні.

Зазвичай, якщо залишається картопляне пюре, то прилаштувати залишки не так і просто, тому пропонуємо господиням зробити ці незвичні сирники - міксуючи сир з картопляним пюре. Також можна приготувати страву — зваривши картоплю окремо. Рецепт пропонує Hyser.

Сирники. Фото: Youtube
Сирники. Фото: Youtube

Продукти (на 8 порцій):

  • кисломолочний сир (жирністю 9%) – 300 г;
  • картопля – 300 г (в очищеному вигляді);
  • борошно – 60 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія рослинна - 50 мл;
  • цукор - 1 ч.л. ложка;
  • сіль за смаком.

Сирники. Фото: Youtube
Сирники. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Картоплю передавити в пюре, також перебити міксером, або передавити кисломолочний сир. У масу додати яйця, щоб вийшла однорідна маса.

У сирно-картопляну основу далі потрібно додати борошно (30 г), цукор та 1 щіпку солі, можна додати перчику. Вимісити тісто, додаючи борошно. Сформувати з тіста кульки та смажити на розігрітій пательні. Смажити слід на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку, до золотистої скоринки.

Сирники. Фото: Youtube
Сирники. Фото: Youtube

Для подачі сирників можна підготувати незвичайну заправку. Для цього цибулю потрібно очистити та нарізати кубиками, а потім обсмажити на олії (30 мл) до золотистого кольору.

Обсмажену цибулю викладають на сирники та окремо подають сметана.

Нагадаємо, ми писали, що смачні сирники без сиру: унікальний рецепт, який однозначно вартий уваги.

Як повідомляв "Знай.ua" за вуха не відтягнеш: що додати у начинку пельменів, щоб смакувало смачніше.

Також "Знай.ua" інформував, що яку кулінарну хитрість застосовують господині, щоб печінкові котлети виходили пишними.