З початку повномасштабників війни в Україні, яку розгорнула росія, багато українців стали менш вибірково ставитися до свого раціону харчування. Готували з того, що є.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле навіть із таким підходом можна зробити шедевр кулінарії при мінімумі продуктів. Такому позаздрять навіть ресторани Ектора Хіменеса-Браво із "Майстер Шеф".
Також багато українців готують їжу для військових ЗСУ на позицію та сил ТРО. Тож чому б не спробувати зі звичайної перловки приготувати щось таке смачне, що подарує нашим героям ще більше сил та натхнення для захисту України.
Всі продукти можна брати в пропорціях як заманеться, але приблизно:
- 500 гр перлової крупи,
- 350гр м'яса,
- 3 невеликі (або 1,5 середні цибулини),
- 0,5 середньої моркви,
- 2 листочки лаврушки,
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Замочуємо перловку на 2-3 години у холодній воді. Ріжемо м'ясо на шматочки приблизно 2х1,5 і кладемо (бажано в казан або каченицю) обсмажуватись на сильному вогні.
- Цибулю нарізаємо як хочемо, додаємо до м'яса. солимо небагато. Додаємо перловку, і наливаємо окропу на 2,5 пальця вище за перлівку. Тепер сіль та перець безпосередньо до смаку з урахуванням википання води.
- Кладемо лаврушку та моркву для аромату (хто любить може її обсмажити з цибулею та м'ясом на початку натерту на великій тертці) прогріваємо на вогні та відправляємо в духовку на 2 години під закритою кришкою (через годину можна відкрити та перемішати).
P.S. Рослинної олії не шкодувати, інакше буде суха, але залежить від м'яса.
Також за цим рецептом можна легко приготувати перлову кашу і на багатті.
Нагадаємо про кокосове печиво за 15 хвилин, яке можна їсти на дієті: мінімум калорій, а задоволення – максимум.
Раніше ми повідомляли про ідеальний рецепт маринаду до шашлику, щоби слини бігли без зупинки: Клопотенко так не вміє.