Навесні прокидається природа і утворюється свіжа зелень. Здавна наші предки вживали в їжу молоду кропиву та кульбабу, адже знали, що вони багаті на вітаміни.

Наприклад, кропива посилює імунітет завдяки великому вмісту вітамінів А і С. Не менш корисний і кульбаба. У його листі є вітаміни А, С, К, Е. Традиційно його використовують у китайській народній медицині для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту.

Салат, фото pixabay
Салат, фото pixabay

А ви знали, що кропиву та кульбабу можна вживати сирими. Але смачніші вони у салаті за рецептом шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова. Усі складові для салату можна знайти на городі, або поекспериментувати зі складом страви.

Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу
Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу

Популярні новини зараз
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Вам знадобиться:

  • Кропива-50 г

  • Листя кульбаби-50 г

  • Огірки невеликі – 3 шт.

  • Редис-5 шт.

  • Масло – 3 ст. л.

  • Мед-1 ст. л.

  • Гірчиця-1 ч.л.

Вінок з кульбаб, фото Pixabay
Вінок з кульбаб, фото Pixabay

Приготування:

  1. Листя кульбаби та кропиви промиваємо та просушуємо. Викладаємо у глибоку тарілку.

  2. Беремо огірки, розрізаємо навпіл уздовж. Солимо, перчимо, поливаємо олією і смажимо їх на грилі з двох боків. Вони вийдуть хрумкими і на смак, як цукіні. Теплі огірки викладаємо у тарілку.

  3. Тонкими слайсами нарізаємо редис. Висипаємо у тарілку.

  4. Робимо соус "Вінегрет". Для цього з'єднуємо олію, мед, гірчицю. Перемішуємо віночком.

  5. Салат солимо, поливаємо зверху соусом і додаємо свіжі трави, які у вас є. А якщо ні, можна ласувати салатом і без них.

Харчуйте не дорого і з користю. Мирного вам неба над головою та приємного апетиту.

Нагадаємо про ідеальний рецепт маринаду до шашлику, щоби слини бігли без зупинки: Клопотенко так не вміє.

Раніше ми повідомляли, що до Львова більше їхати не потрібно: рецепт легендарного сирника, заради якого їдуть з усього світу.