Навесні прокидається природа і утворюється свіжа зелень. Здавна наші предки вживали в їжу молоду кропиву та кульбабу, адже знали, що вони багаті на вітаміни.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНаприклад, кропива посилює імунітет завдяки великому вмісту вітамінів А і С. Не менш корисний і кульбаба. У його листі є вітаміни А, С, К, Е. Традиційно його використовують у китайській народній медицині для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту.
А ви знали, що кропиву та кульбабу можна вживати сирими. Але смачніші вони у салаті за рецептом шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова. Усі складові для салату можна знайти на городі, або поекспериментувати зі складом страви.
Вам знадобиться:
-
Кропива-50 г
-
Листя кульбаби-50 г
-
Огірки невеликі – 3 шт.
-
Редис-5 шт.
-
Масло – 3 ст. л.
-
Мед-1 ст. л.
-
Гірчиця-1 ч.л.
Приготування:
-
Листя кульбаби та кропиви промиваємо та просушуємо. Викладаємо у глибоку тарілку.
-
Беремо огірки, розрізаємо навпіл уздовж. Солимо, перчимо, поливаємо олією і смажимо їх на грилі з двох боків. Вони вийдуть хрумкими і на смак, як цукіні. Теплі огірки викладаємо у тарілку.
-
Тонкими слайсами нарізаємо редис. Висипаємо у тарілку.
-
Робимо соус "Вінегрет". Для цього з'єднуємо олію, мед, гірчицю. Перемішуємо віночком.
-
Салат солимо, поливаємо зверху соусом і додаємо свіжі трави, які у вас є. А якщо ні, можна ласувати салатом і без них.
Харчуйте не дорого і з користю. Мирного вам неба над головою та приємного апетиту.
Нагадаємо про ідеальний рецепт маринаду до шашлику, щоби слини бігли без зупинки: Клопотенко так не вміє.
Раніше ми повідомляли, що до Львова більше їхати не потрібно: рецепт легендарного сирника, заради якого їдуть з усього світу.