Всі знають про те, що потрібно робити з курячими яйцями. Їх можна варити, смажити, робити яйце пашот, зробити кляр.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле в такі тривожні часи війни можна спробувати щось цікаве. Те, що ви ніколи не куштували, а можливо і ніколи не чули. Тоді рецепт яєць, запечених у шкаралупі від Тані Федорищевої, дуже доречний.
Варто зазначити, що даним рецептом Таня поділилася в ході свого марафону для схуднення, а отже – зайвих сантиметрів на талії страва точно не принесе, а це дуже приємний бонус.
КБЖУ на всю страву: 996/91,96/59,34/18,58
КБЖУ на 100 г: 123/11,04/7,12/2,23
Інгредієнти:
- Яйця 6 шт
- Куряче філе 200 гр
- Цибуля 150 гр
- Сулугуні 50 гр
- Вершки 10% 30 гр
- Вершкове масло 82% 20 гр
- Зелень за смаком
- Сіль, перець за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Куряче філе відварити зі спеціями до готовності.
- Яйця ретельно вимити. Гострим ножем, розрубати влучним рухом яйця навпіл, вміст яйця вилити в миску.
- Половинки яєчної шкаралупи обережно вимити всередині.
- Яйця посолити, поперчити і трохи збити.
- Цибулю дрібно нарізати, припустити на розігрітій сковороді з вершковим маслом до м'якості, додати|добавляти| яєчну суміш і готувати постійно помішуючи до готовності.
- У блендері подрібнити куряче відварене філе, готові яйця з цибулею, сулугуні (можна натерти на тертці попередньо), зелень.
- Куряче-яєчним фаршем начинити яєчну шкаралупу і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
- Подавати краще гарячими. Яйця, запечені в шкаралупі, зручніше їсти чайною ложкою або виделкою.
Ось, за 30 хвилин, плюс час на підготовку - хвилин 10, у нас готова страва, яку не соромно поставити навіть на святковий стіл.
Нагадаємо про смак із дитинства: як приготувати горохове пюре, як зі шкільної їдальні чи садка.
Раніше ми повідомляли про ситні пиріжки з м'ясом та зеленою цибулею: у два рази швидше, ніж у духовці.