Як тільки за вікном теплішає, у всіх з'являється бажання випити чогось прохолодного, щоб вгамувати спрагу. Ідеальним варіантом буде квас. Його можна самостійно приготувати в домашніх умовах, це буде не складно.

Рецепт підказав відомий кулінар із шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Готувати квас можна на черстві чорному хлібі. З процесами справиться точно кожен, а зберігається він у холодильнику до 10 днів.

Інгредієнти:

  • Бородинський хліб (або український) – 400 грамів
  • Цукор – 70 г
  • Живі дріжджі – 2 г
  • Вода – 2,5 л
  1. Хліб нарізати кубиками шириною близько 1,5 см і підсушити на сковороді без олії. Покришити дріжджі руками у маленьку миску і залити 100 мл води, додати 2 ст. л. цукру. Перемішати, поки цукор повністю розчиниться.
  2. Перекласти хліб у трилітрову банку з кришкою, що загвинчується, додати воду з дріжджами і цукор, що залишився. Долити води вгору банки, трохи перемішати. Нещільно закрийте кришкою і залишити тинятися при кімнатній температурі до 4 днів.
  3. Коли квас приготується, процідити його в глечик або банки і поставити в холодильник.

Раніше ми писали про те, що рецепт ідеального салату з кропиви та кульбаб під ароматне сало: інакше ви їсти не зможете

Популярні новини зараз
Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, спробуйте не варити яйця, а запекти просто в шкаралупі: дієтичний рецепт з курячим філе, про який ви не забудете

Також портал Знай.ua писав, що кабачки з медом та часником змусять забути про всі проблеми: унікальний рецепт, який ви більше ніде не знайдете