Як тільки за вікном теплішає, у всіх з'являється бажання випити чогось прохолодного, щоб вгамувати спрагу. Ідеальним варіантом буде квас. Його можна самостійно приготувати в домашніх умовах, це буде не складно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт підказав відомий кулінар із шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Готувати квас можна на черстві чорному хлібі. З процесами справиться точно кожен, а зберігається він у холодильнику до 10 днів.
Інгредієнти:
- Бородинський хліб (або український) – 400 грамів
- Цукор – 70 г
- Живі дріжджі – 2 г
- Вода – 2,5 л
- Хліб нарізати кубиками шириною близько 1,5 см і підсушити на сковороді без олії. Покришити дріжджі руками у маленьку миску і залити 100 мл води, додати 2 ст. л. цукру. Перемішати, поки цукор повністю розчиниться.
- Перекласти хліб у трилітрову банку з кришкою, що загвинчується, додати воду з дріжджами і цукор, що залишився. Долити води вгору банки, трохи перемішати. Нещільно закрийте кришкою і залишити тинятися при кімнатній температурі до 4 днів.
- Коли квас приготується, процідити його в глечик або банки і поставити в холодильник.
Раніше ми писали про те, що рецепт ідеального салату з кропиви та кульбаб під ароматне сало: інакше ви їсти не зможете
Як повідомляв Знай.ua, спробуйте не варити яйця, а запекти просто в шкаралупі: дієтичний рецепт з курячим філе, про який ви не забудете
Також портал Знай.ua писав, що кабачки з медом та часником змусять забути про всі проблеми: унікальний рецепт, який ви більше ніде не знайдете