Хумус - це повноцінний рослинний протеїн, який дуже люблять спортсмени. Цю пасту однорідної консистенції можна намазувати на хліб або подавати до столу у вигляді соусу, а приготувати її в домашніх умовах простіше простого.

Терміново приступайте до готування, якщо у вас вдома є банка консервованої квасолі, адже саме вона стане головним інгредієнтом для хумуса. Звичайно, цей рецепт далекий від класичного, але виходить не менш смачно та корисно. Квасоля не поступається нуту по поживності, а ще багата на білок і клітковину.

Біла квасоля, фото cookpad
Біла квасоля, фото cookpad

Інгредієнти:

  • 1 банка білої квасолі, яку потрібно промити та підсушити
  • 1,5 повні столові ложки соняшникової олії
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • сік 1 лимона
  • 1 подрібнений зубчик часнику
  • чверть дрібно порубаної цибулі
  • сіль (додатково кмин, коріандр, діжонська гірчиця, базилік та чебрець)

Як приготувати домашній хумус:

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Рецепт передбачає лише один процес готування, по суті. Усі інгредієнти потрібно помістити в кухонний комбайн і подрібнити до бажаної консистенції, краще до стану пасти. На смак додайте різні спеції, трави. Якщо хумус вийшов дуже густий, додайте столову ложку кип'яченої води.

Раніше ми писали про те, що дуже ніжні слойки з яблуком і свининою за 20 хвилин: цікаве поєднання, яке оцінить кожен

Як повідомляв Знай.ua, спробуйте не варити яйця, а запекти просто в шкаралупі: дієтичний рецепт з курячим філе, про який ви не забудете

Також портал Знай.ua писав, що кокосовое печиво за 15 хвилин, яке можна їсти на дієті: мінімум калорій, а задоволення – максимум