Відомий український кухар Євген Клопотенко ще чотири роки тому поділився з шанувальниками шикарним рецептом лінивих вареників, які є просто чудовим варіантом сніданку, бо приготувати їх можна швидко, просто, а результат вийде дуже смачним.

Крім того, вони не містять зайвого жиру, що залишається після смаження, як, наприклад, при готуванні сирників.

Ліниві вареники від Тетяни Литвинової, фото: кадр з відео
Ліниві вареники від Тетяни Литвинової, фото: кадр з відео

За словами Євгена Клопотенка, це ідеальний рецепт, який допоможе приготувати найсмачніші ледачі вареники. Для приготування потрібно взяти наступні інгредієнти: 300 г сиру, всього одне яйце, дві столові ложки цукру, чотири столові ложки борошна, щіпка солі (і ще одна, щоб її додати у воду при варінні) і цедра лимона.

Але при цьому потрібно подбати про соус, для якого нам знадобляться 200 г натурального йогурту, столова ложка цукрової пудри і кілька гілочок м'яти.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ліниві сирні вареники, фото: instagram.com/svetlana_roienko
Ліниві сирні вареники, фото: instagram.com/svetlana_roienko

Щоб приготувати ледачі вареники, спочатку потрібно перетерти сир через сито, щоб страва в результаті вийшла без грудочок. Крім того, натріть цедру з половини лимона. Згодом нам потрібно змішати в одній ємності сир, цукор, дрібку солі, лимонну цедру та яйце. Додати туди муку|борошно| і замісити тісто.

У каструлю налити достатню кількість води та довести до кипіння. Робочу поверхню обов'язково слід присипати борошном. І потім із тіста сформувати довгі трубочки, які незабаром потрібно порізати на маленькі шматочки довільної форми, приплюснути їх і обваляти в борошні.

Залишається тільки відварити шматочки тіста в киплячій воді протягом двох хвилин після того, як вони спливуть. У цей час можна зайнятися соусом - тут все просто: потрібно просто змішати йогурт, подрібнене листя м'яти та цукрову пудру.

Нагадаємо, шашлик буде соковитим та ароматним, пальчики оближеш: рецепт кавового маринаду для м'яса

Як повідомляв "Знай.uа", ваші гості попросять ще: як засмажити рибу без запаху та зайвого клопоту

Знай.ua писав, рецепт кавових квадратиків, які затьмарять іншу випічку: на готування піде всього 30 хвилин