Відомий український кухар Євген Клопотенко ще чотири роки тому поділився з шанувальниками шикарним рецептом лінивих вареників, які є просто чудовим варіантом сніданку, бо приготувати їх можна швидко, просто, а результат вийде дуже смачним.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрім того, вони не містять зайвого жиру, що залишається після смаження, як, наприклад, при готуванні сирників.
За словами Євгена Клопотенка, це ідеальний рецепт, який допоможе приготувати найсмачніші ледачі вареники. Для приготування потрібно взяти наступні інгредієнти: 300 г сиру, всього одне яйце, дві столові ложки цукру, чотири столові ложки борошна, щіпка солі (і ще одна, щоб її додати у воду при варінні) і цедра лимона.
Але при цьому потрібно подбати про соус, для якого нам знадобляться 200 г натурального йогурту, столова ложка цукрової пудри і кілька гілочок м'яти.
Щоб приготувати ледачі вареники, спочатку потрібно перетерти сир через сито, щоб страва в результаті вийшла без грудочок. Крім того, натріть цедру з половини лимона. Згодом нам потрібно змішати в одній ємності сир, цукор, дрібку солі, лимонну цедру та яйце. Додати туди муку|борошно| і замісити тісто.
У каструлю налити достатню кількість води та довести до кипіння. Робочу поверхню обов'язково слід присипати борошном. І потім із тіста сформувати довгі трубочки, які незабаром потрібно порізати на маленькі шматочки довільної форми, приплюснути їх і обваляти в борошні.
Залишається тільки відварити шматочки тіста в киплячій воді протягом двох хвилин після того, як вони спливуть. У цей час можна зайнятися соусом - тут все просто: потрібно просто змішати йогурт, подрібнене листя м'яти та цукрову пудру.
Нагадаємо, шашлик буде соковитим та ароматним, пальчики оближеш: рецепт кавового маринаду для м'яса
Як повідомляв "Знай.uа", ваші гості попросять ще: як засмажити рибу без запаху та зайвого клопоту
Знай.ua писав, рецепт кавових квадратиків, які затьмарять іншу випічку: на готування піде всього 30 хвилин