У травні починається сезон полуниці. Цю солодку ягоду все частіше можна зустріти на полицях супермаркетів та на ринках.

Ягода має чудовий смак та підходить не тільки для того, щоб з'їсти її свіжою, а й для того щоб робити смачні десерти.

Полуниця. Фото: скрін youtube
Полуниця. Фото: скрін youtube

Але насправді з ароматної ягоди можна приготувати безліч найрізноманітніших страв: від салатів і супів до коктейлів і галет.

Рецепт сирної галети з полуницею

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– 100 грамів кисломолочного сиру;
– 80 – 110 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 3 грами розпушувача;
– дрібка солі + 5 грамів ванільного цукру.
Для начинки:
– 200 грамів полуниці;
– 4 – 5 грамів крохмалю;
– 5 грамів ванільного цукру
– 10 грамів цукру.

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

Полуниця, фото з pxhere
Полуниця, фото з pxhere

Приготування:

  • В тарілку вибиваємо яйце та сир. Перебиваємо блендером в однорідну масу.
  • Додаємо дрібку солі, трішки ванільного цукру і розпушувача та борошно. Замішуємо тісто – має вийти м’яке, але трішки липнути до рук тісто.
  • Тісто замотуємо в плівку і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  • Тим часом для начинки нарізаємо полуниці, додаємо крохмаль, трішки ванільного цукру і цукор. Перемішуємо.
  • Поверхню гарно присипаємо борошном. Розкатуємо максимально тонко, і відразу перекладаємо в форму, на пергамент. Тоді по центру викладаємо начинку, та легенько підгортаємо пальцями, защіпуємо краї.
  • Змащуємо бортики водою і відправляємо в духовку при 180 градусах на 25 – 30 хвилин.


Нагадаємо, рецепт кавових квадратиків, які затьмарять іншу випічку: на готування піде всього 30 хвилин