У травні починається сезон полуниці. Цю солодку ягоду все частіше можна зустріти на полицях супермаркетів та на ринках.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯгода має чудовий смак та підходить не тільки для того, щоб з'їсти її свіжою, а й для того щоб робити смачні десерти.
Але насправді з ароматної ягоди можна приготувати безліч найрізноманітніших страв: від салатів і супів до коктейлів і галет.
Рецепт сирної галети з полуницею
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6
Інгредієнти:
– 100 грамів кисломолочного сиру;
– 80 – 110 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 3 грами розпушувача;
– дрібка солі + 5 грамів ванільного цукру.
Для начинки:
– 200 грамів полуниці;
– 4 – 5 грамів крохмалю;
– 5 грамів ванільного цукру
– 10 грамів цукру.
Приготування:
- В тарілку вибиваємо яйце та сир. Перебиваємо блендером в однорідну масу.
- Додаємо дрібку солі, трішки ванільного цукру і розпушувача та борошно. Замішуємо тісто – має вийти м’яке, але трішки липнути до рук тісто.
- Тісто замотуємо в плівку і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Тим часом для начинки нарізаємо полуниці, додаємо крохмаль, трішки ванільного цукру і цукор. Перемішуємо.
- Поверхню гарно присипаємо борошном. Розкатуємо максимально тонко, і відразу перекладаємо в форму, на пергамент. Тоді по центру викладаємо начинку, та легенько підгортаємо пальцями, защіпуємо краї.
- Змащуємо бортики водою і відправляємо в духовку при 180 градусах на 25 – 30 хвилин.
Нагадаємо, рецепт кавових квадратиків, які затьмарять іншу випічку: на готування піде всього 30 хвилин