Настає сезон шашликів, однак одним м'ясом гуляння з близькими не обійдеться – потрібна закуска!

Спеціально для таких випадків ми підготували рецепт помідорної закуски із цибулею.

Інгредієнти:

  • 15 великих помідорів,
  • 15 молодих цибулин,
  • 2-3 головки часнику.

Закуска з томатів / фото: соцмережі
Закуска з томатів / фото: соцмережі

Маринад (1 л.)

Популярні новини зараз
Головне за 7 червня: українцям скасовують виплати, ТЦК відмовляються від "бусифікації", а українцям підняли тарифи "ТЦК треба розпустити": нардеп пропонує альтернативну мобілізацію - що хочуть змінити "Ощадбанк" блокує рахунки й не віддає гроші: клієнти оббивають пороги, але безрезультатно Мобілізація обійде стороною: ще одна категорія чоловіків стане недоторканною для ТЦК - які критерії
Показати ще
  • 1 столова ложка рослинної олії,
  • 2 столові ложки оцту,
  • 2 столові ложки цукру,
  • 2 столові ложки солі,
  • ½ таблетки аспірину,
  • лавровий лист, перець горошком, запашний перець, гвоздика.

Приготування:

На таку кількість інгредієнтів виходить близько 4,5-5 літрів готової страви.

Для початку необхідно крупно нарізати помідори та цибулю. Часник ви також можете нарізати чи залишити цілим.

Закуска з томатів / фото: соцмережі
Закуска з томатів / фото: соцмережі

Банки, в яких маринуватиметься закуска, стерилізуємо. Далі викладаємо в них шарами помідори, часник та цибулю. У такій черговості заповнюємо всі банки догори.

Інгредієнти для маринаду викладаємо в каструлю та варимо. За готовністю заливаємо його в банки з помідорами, цибулею та часником догори.

Закуска з томатів / фото: соцмережі
Закуска з томатів / фото: соцмережі

Ставимо банки на 10 хвилин у мікрохвильову піч або в каструлю з киплячою водою. Щільно закочуємо кришками.

Не обов'язково вичікувати місяцями, щоб скуштувати закуску – на шашлики з нею можна йти вже наступного дня.

Нагадаємо про найсмачніше запечене сало за рецептом зірки "МайстерШеф" Ярославського: ви такого ще не куштували.

Раніше ми повідомляли, що KFC більше не потрібний: простий рецепт смачних та соковитих курячих стрипсів.