Щоб підкреслити смак свого десерту, її можна додати, наприклад до випічки або ж прикрасити торт. Або ж можна приготувати ароматні та неймовірно смачні варенички з полуницею. Цей рецепт дуже простий і тому він не забере у вас багато часу та енергії, але ви отримаєте дуже ароматний та смачний десерт, передає Tochka.net.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
- 500 г свіжої полуниці,
- 300 г борошна,
- 2 яйця,
- 100 г цукру,
- 1 ч. ложка крохмалю,
- дрібка солі,
- 150мл води.
Спосіб приготування:
Для початку потрібно зробити тісто. Просійте муку|борошно| гіркою і зроби в ній поглиблення. Розбовтайте яйця з водою і сіллю і акуратно влий у борошно. Підгортайте борошно з усіх боків до центру та замісіть тісто. Обминайте тісто, поки воно не вийде середньої густоти, еластичним та пружним. Після цього накрийте серветкою і відкладіть на півгодини, щоб воно полежало.
Тим часом підготуємо начинку. Для цього слід перебрати ягідки помити їх та обсушити. Якщо полуниця велика, то розріжте ягідки на 3-4 частини. Змішайте їх із цукром та крохмалем, це не дасть пускати полуниці багато соку.
З тіста сформуй ковбаску, розріжте на невеликі шматочки і з кожного розкотіть тонкий коржик. На кожен корж покладіть кілька шматочків полуниці і посипте крохмально-цукровою сумішшю, приблизно 0,5 ч. ложки. Зліпіть краї вареників і защипніть їх зручним способом.
Зліплені вареники з полуницею варіть у підсоленому окропі та після того, як вони спливуть, варіть 5-7 хвилин. Готові вареники з полуницею подавайте гарячими зі сметаною, вершками, полуничним соком, йогуртом, згущеним молоком або просто так.
Нагадаємо про смачні медові тістечка без випічки за 15 хвилин: порадуйте себе та коханих людей без приводу.
Раніше ми повідомляли про ароматні лимонні мафіни до чаю: 30 хвилин і смакота на столі.