Вже не за горами сезон полуниці, тож українці зможуть поласувати цією солодкою та яскравою ягідкою.

Щоб підкреслити смак свого десерту, її можна додати, наприклад до випічки або ж прикрасити торт. Або ж можна приготувати ароматні та неймовірно смачні варенички з полуницею. Цей рецепт дуже простий і тому він не забере у вас багато часу та енергії, але ви отримаєте дуже ароматний та смачний десерт, передає Tochka.net.

Вареники з полуницею © Depositphotos
Вареники з полуницею © Depositphotos

Вам знадобиться:
  • 500 г свіжої полуниці,
  • 300 г борошна,
  • 2 яйця,
  • 100 г цукру,
  • 1 ч. ложка крохмалю,
  • дрібка солі,
  • 150мл води.

Полуниця, скрін, відео YouTube
Полуниця, скрін, відео YouTube

Спосіб приготування:

Для початку потрібно зробити тісто. Просійте муку|борошно| гіркою і зроби в ній поглиблення. Розбовтайте яйця з водою і сіллю і акуратно влий у борошно. Підгортайте борошно з усіх боків до центру та замісіть тісто. Обминайте тісто, поки воно не вийде середньої густоти, еластичним та пружним. Після цього накрийте серветкою і відкладіть на півгодини, щоб воно полежало.

Популярні новини зараз
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Показати ще

Тим часом підготуємо начинку. Для цього слід перебрати ягідки помити їх та обсушити. Якщо полуниця велика, то розріжте ягідки на 3-4 частини. Змішайте їх із цукром та крохмалем, це не дасть пускати полуниці багато соку.

З тіста сформуй ковбаску, розріжте на невеликі шматочки і з кожного розкотіть тонкий коржик. На кожен корж покладіть кілька шматочків полуниці і посипте крохмально-цукровою сумішшю, приблизно 0,5 ч. ложки. Зліпіть краї вареників і защипніть їх зручним способом.

Зліплені вареники з полуницею варіть у підсоленому окропі та після того, як вони спливуть, варіть 5-7 хвилин. Готові вареники з полуницею подавайте гарячими зі сметаною, вершками, полуничним соком, йогуртом, згущеним молоком або просто так.

Вареники з полуницею, скріншот із відео
Вареники з полуницею, скріншот із відео

Нагадаємо про смачні медові тістечка без випічки за 15 хвилин: порадуйте себе та коханих людей без приводу.

Раніше ми повідомляли про ароматні лимонні мафіни до чаю: 30 хвилин і смакота на столі.