Якщо звичайні котлети вже набридли, але хочеться порадувати домочадців чимось смачним – пропонуємо вам рецепт традиційної української страви гречаників.

Готувати їх не складніше, ніж звичайні котлети, а смак вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • М'ясо (будь-яке) - 500 гр.
  • Варена гречка – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Томатний соус/кетчуп - 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Борошно – для панірування
  • Рослинна олія – для смаження.

Інгредієнти / скріншот з відео
Інгредієнти / скріншот з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Показати ще

Пропускаємо все м'ясо та 1 цибулину через м'ясорубку. Отриманий фарш змішуємо з 1 яйцем, додаємо сіль та перець. Далі всипаємо варену гречку і добре перемішуємо.

Фарш / скріншот з відео
Фарш / скріншот з відео

З готового фаршу формуємо котлети (розмір можете регулювати із власних уподобань). Обвалюємо котлети в борошні і викладаємо на розігріту сковороду з олією. Готуємо на середньому вогні.

Гречаник / скріншот з відео
Гречаник / скріншот з відео

Для соусу дрібно нарізаємо 1 цибулину та натираємо моркву на великій тертці. На сковороді пасеруємо овочі на середньому вогні. Готовність визначаємо за золотистим кольором.

Зажарка / скріншот з відео
Зажарка / скріншот з відео

Далі додаємо до овочів томатний соус і томимо все до кипіння. Після викладаємо в сковороду гречаники, що виходять, і гасимо під кришкою на повільному вогні близько 15-20 хвилин до повної готовності.

Соус / скріншот з відео
Соус / скріншот з відео

Нагадаємо, як без зайвих зусиль і швидко зняти шкірку з болгарського перцю: лайфгак із водою, мікрохвильовою піччю та вогнем.

Раніше ми повідомляли, що тісто ніжне, а вареники тануть у роті: рецепт улюблених ласощів з дитинства з полуницею - все, як у бабусі.