Якість їжі в ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування не містить достатньою мірою овочів та фруктів, натомість пересичена калоріями.

У ресторанній їжі часто великий вміст солі, цукру та насичених жирів. Про це повідомляють у Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Ресторанна їжа. Фото: youtube
Ресторанна їжа. Фото: youtube

"Є наукові дані, які показують, що часте харчування поза межами дому пов'язане з підвищеним ризиком ожиріння, цукрового діабету та інших хронічних хвороб. Але про зв'язок такого харчування з ризиком смерті відомо мало," – повідомив Вей Бао, провідний автор нового дослідження.

Дослідники вирішили виправити ситуацію та зіставили дані з офіційними американськими даними про смертність населення. За період з 1999 по 2015 рік померло майже 2800 тисяч учасників дослідження, понад 500 – від хвороб серцево-судинної системи, 640 – від раку.

Популярні новини зараз
"Країна під водою, люди тікають": у пророцтві Баби Ванги виявили прогноз на 2025 рік В Україні громадянам доведеться сплатити податок навіть за старі квартири: скільки є часу Українці зможуть насолодитись світлом: енергетики дають оптимістичний прогноз Світло буде цілий день: в "Укренерго" порадували українців
Показати ще

Український борщ, скріншот: Youtube
Український борщ, скріншот: Youtube

Ризик смерті тих, хто їв ресторанну їжу часто, був майже на 50% вищим, ніж у тих, хто їв її рідко. Смерть від хвороб серця та судин у них була вищою на 18%, від раку – на 67%.

Це привід задуматися, чи не варто вживати їжу домашнього приготування, та віддавати перевагу більш здоровому харчуванню.

Нагадаємо, ми писали, що пальчики оближеш: рецепт ідеального соусу для приготування домашньої шаурми.

Як повідомляв "Знай.ua" вчені дізналися, як краще до себе кликати кішок і чому вони виляють хвостом.

Також "Знай.ua" інформував, залишилось обрати - цукор або мед: українські супермаркети оновили ціни на каву та чай.