Борщ найвідоміша щира українська страва, однак його особливість полягає у тому що універсального класичного рецепта цієї страви просто не існує.

В одного кухаря ніколи не буде двох однакових борщів, адже ця страва передає не тільки смак, а й настрій, емоції та думки.

Кожна господиня має секрети, завдяки якому її борщ обожнює уся родина.

Червоний борщ, скріншот: YouTube
Червоний борщ, скріншот: YouTube

Якщо основні інгредієнти борщу відомі кожному, то зі спеціями, що посилюють смак овочів, можна експериментувати. Найпростішим підсилювачем смаку є цукор.

Популярні новини зараз
Кількість ухилянтів стрімко зростає: вже навіть не соромляться Повістки приходитимуть швидше: Кабмін підписав указ Після оновлення даних у "Резерв+" можуть бути неприємності – за що прийдуть штрафи За графіком не лише світло, а й вода: комунальники запроваджують нові обмеження
Показати ще

Під час приготування бурякової засмажки додайте на сковороду столову ложку цукру та добре перемішайте його.

Борщ. Фото: YouTube
Борщ. Фото: YouTube

Цукор розчиниться і буряк карамелізується.

Головне, не переборщити. Це стосується всіх інгредієнтів борщу.

Усього однієї маленької ложки буде достатньо, щоб ваш борщ став смачнішим, ніж зазвичай.

Борщ - фото з Фейсбук
Борщ - фото з Фейсбук

Не варто забувати і про те, що в борщі обов’язково має бути характерна кислинка, тому цукор не повинен перебивати смак інших інгредієнтів.

Не всі знають, що цукор допомагає буряку зберегти його червоний колір, і борщ не стає блідим.

Борщ. Фото: скріншот youtube
Борщ. Фото: скріншот youtube

Якщо ви використовуєте готову заправку для борщу, до її складу вже може входити цукор, тоді додатково підсолоджувач додавати не потрібно.

Нагадаємо про хачапурі із полуницею, від якого у всіх знесе дах: незвичайний, але легкий рецепт.

Раніше ми повідомляли, що варю полуничне варення тепер тільки так: маленький секрет у рецепті, який змінить усе.

Також не зайвим буде найважливіше правило для ідеальних млинців: тоненькі і не рвуться.