Кондитерка Ірина Хлєбнікова поділилася рецептом смачного торта "Будапешт", який готується швидко, та з недорогих продуктів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля приготування тортика "Будапешт" потрібно спекти пісочні коржі, приготувати крем та глазур.
Інгредієнти:
Для коржів (діаметром 20 см):
- 300 г борошна;
- 100 г цукрової пудри чи дрібного цукру;
- 80 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 70 г сметани;
- щіпка харчової соди;
- 1 чайна ложка з гіркою розпушувача для тіста (5 г);
- ванілін на кінчику ножа;
- дрібка солі.
Для крему:
- 500 мл молока;
- 100 г цукру;
- 50 г кукурудзяного крохмалю;
- 1 ст. ложка какао-порошку;
- 50 г молочного шоколаду;
- 1 ст. ложка коньяку;
- 50 г вершкового масла.
Для глазурі:
- 70 г молочного шоколаду;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. ложки молока.
З такого набору продуктів виходить торт вагою 1,3 кг.
Спочатку готуємо тісто, розділяємо його на частини (має вийти 5) і випікаємо коржі. Поки коржі печуться, готуємо крем та глазур. Коржі перемащуємо кремом, зверху наливаємо глазур та розподіляємо його по поверхні торта.
Нагадаємо, ми писали, що полуничний чизкейк без випікання: елементарні інгредієнти та мінімум часу.
Як повідомляв "Знай.ua" гострі кабачки з часником і м'ятою: незвичайний рецепт, який випрошуватиме навіть свекруха.
Також "Знай.ua" інформував, ваша окрошка стане ще смачнішою, якщо ви додасте цей інгредієнт: рецепт доведеться роздати всім родичам.