Котлетами з різних овочів та круп вже нікого не здивуєш, але варіант з цибулі пробував не кожен. Не варто боятися, що смак чи аромат будуть занадто різкими.

Пікантний часник відмінно доповнює цибульні котлети, манка утримує їх форму, а томатний сік робить соковитішими. Деякі люди навіть не зможуть відрізнити їх від м'ясних, настільки схожий смак. Для приготування знадобляться елементарні продукти і зовсім небагато часу.

Цибулеві котлети, скріншот
Цибулеві котлети, скріншот

Інгредієнти:

  • Цибуля – 0,5 кг.
  • Яйця – 2 шт.
  • Манка – 100 г.
  • Томатний сік – 400 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія – для смаження

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Похід у ТЦК перевернув життя IT-фахівців: "Змінився світогляд. Це ж*па" Це було ще не спекотно: Україну накриє небезпечна температура Усі надії лише на індексацію: як в Україні зміняться пенсії у 2025 році Мобільний інтернет зник разом зі світлом: легкі способи залишатися на зв'язку навіть при тотальному блекауті
Показати ще

Нарізаємо цибулю дрібним кубиком, але не як через м'ясорубку чи тертку. Додаємо подрібнений часник, манку, яйця, сіль та перець за смаком. Все добре перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набрякла.

На розігріту сковороду наливаємо олію і формуємо котлетки. Смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки. Якщо пропорції правильні – котлети відмінно триматимуть форму, тому перевертати їх дуже легко.

Поки готуються котлети, кілька хвилин прогасимо на сковороді наш томатний сік (замість нього можна взяти соус лечо або інший томатний варіант, який вам більше до вподоби). До готових котлет додаємо томатний сік, закриваємо кришкою і гасимо ще раз на маленькому вогні 15-20 хвилин.

Раніше ми писали про те, що консервую так полуницю щоліта: простий рецепт, в якому ягоди можна залишати цілими

Як повідомляв Знай.ua, рецепт ідеальних пиріжків з картоплею з бабусиного дитинства: згадати і насолодитися цим смаком може не кожен