Сезон цвітіння липи традиційно починається у червні, тому у бажаючих вже є можливість зробити з неї неймовірне варення, яке підкорить усіх своїм ніжним ароматом та смаком.

Багатьом варення з липи нагадує мед, але окрім смакових якостей, воно ще має заспокійливі та протизапальні властивості, зміцнює імунітет.

Липа, скріншот
Липа, скріншот

Інгредієнти:

  • Квітки липи – 500 г;
  • Цукор - 500 г;
  • Лимонна кислота – 3 г;
  • Вода - 200 мл.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Промийте квітки липи під проточною водою і покладіть на друшляк, щоб стекла вода. Дайте їм підсохнути на сонці, розкладаючи квітки на чистому рушнику в один шар. В емальованій посудині злити воду і додати цукор. Довести сироп до кипіння та варити його на середньому вогні протягом 5 хвилин.

Потім в іншій каструлі розташуйте квітки липи і залийте киплячим сиропом. Покрийте каструлю плоскою тарілкою або меншою кришкою, ніж каструля, і поставте зверху вантаж. Залишіть це на 15 хвилин.

Після 15 хвилин поставте каструлю з квітками липи та сиропом на невеликий вогонь та варіть протягом 35 хвилин регулярно помішуючи. Додайте лимонну кислоту за кілька хвилин|мінути| до готовності.

Розподіліть варення по стерилізованих банках і залиште їх остигати при кімнатній температурі протягом 3 діб. Після цього ваша заготовка буде готова до зберігання. Просто складіть банки з варенням у холодне, чорне місце.

Нагадаємо, дуже смачний салат з кабачків у банках: сім'я буде дякувати вам цілу зиму

Раніше ми писали про те, що ідеальне полуничне варення з цілими ягодами, яке підсолодить важку зиму: рецепт на віки