Літній період – це час, коли ми маємо можливість насолоджуватися свіжими фруктами, ягодами та овочами.

Овочі, у свою чергу, є головним інгредієнтом для салатів, тому ми розберемо дуже простий, але неймовірно смачний рецепт, який вам точно підійде. Дуже важливо підбирати якісні та свіжі овочі — дозрілі соковиті помідори, не гіркі огірки.

Обробка помідорів, скріншот: YouTube
Обробка помідорів, скріншот: YouTube

Отже, ось інгредієнти для заправки салату з помідорів та огірків: 100 мілілітрів винного оцту, стільки ж рослинної олії та дві-три столові ложки гранатового соусу.

Просто змішайте ці інгредієнти між собою. Наприклад, гранатовий соус дуже легко подарує салату неперевершений смак та аромат. Якщо ви не особливо його любите, можете легко знайти йому заміну (сіль, улюблені спеції, орегано або сушений базилік). Ідеальний смак знайти не так легко, але якщо постійно експериментувати, у вас все вийде.

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Важливо пам'ятати, що ця заправка може змінюватись за вашими уподобаннями. Замість гранатового соусу ви можете скуштувати соус на основі меду чи гірчиці. Так працює і з олією - використовуйте замість рослинного кунжутне або оливкове. Варіантів достатньо.

Оливкова олія, фото bit.ua/
Оливкова олія, фото bit.ua/

Після того, як всі інгредієнти змішані в мисці, щільно закрийте кришкою або тарілкою. Після цього "забудьте" про заправку на якийсь час, щоб їй вдалося наполягтися і поділитися смаками.

Звичайно ж, чим довше заправка "відпочиватиме", тим смачнішим згодом виявиться салат. Залишається тільки додати її до овочів, добре перемішати і готове!

Нагадаємо, шалено смачний салат із кабачків у банках: сім'я буде дякувати вам цілу зиму

Як повідомляв "Знай.uа", спробуйте цей плов із сухофруктами і ви не зможете готувати інакше: рецепт, якому позаздрять і узбеки

Знай.ua писав, як приготувати смачний, ароматний і наваристий бульйон з курки? Найпростіші секрети, які ви могли забути