У літню спеку хочеться втамувати свою спрагу прохолодними напоями. Втім солодкі напої не несуть жодної користі нашому організму, адже місять у своєму складі шкідливі компоненти та консерванти.

Кока-кола. Фото Freepik
Кока-кола. Фото Freepik

Мабуть найулюбленіший солодкий газований напій і для дітей і дорслих це Coca-Cola. Якщо дуже любите її, але не хочете наносити шкоду своєму здоров'ю можна зробити домашній варіант цього напою.

Основним компонентом домашньої коли буде цикорій.

Кока-кола. Фото Freepik
Кока-кола. Фото Freepik

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Вона виходить схожою на оригінальну та явно кориснішу, та й складається з доступних інгредієнтів. Спробуйте – і ви будете у захваті!

Як приготувати кока-колу з цикорію

  • розчинний цикорій – 3 ст.
  • сироп із шипшини – 2 ст.л.;
  • цукор – 2 ст.
  • газована вода — 1 л.

Кока-кола. Фото Freepik
Кока-кола. Фото Freepik

Спосіб приготування:

  1. У ємності змішайте цукор та цикорій.
  2. До отриманої маси додайте сироп шипшини, влийте 100 мл мінеральної води. Ретельно перемішайте, щоб цукор розчинився та не було кристалів. Якщо цикорій не до кінця розчиняється, процідіть.
  3. В заготовку вилийте залишок мінеральної води Напій готовий – тепер можете розлити його склянками і знімати пробу. До Кока-колі можете додати ще кубики льоду. Смачного!

Нагадаємо, шалено смачний салат із кабачків у банках: сім'я буде дякувати вам цілу зиму

Як повідомляв "Знай.uа", варення з липи, яке закрутить голову своїм ароматом і смаком: як приготувати корисні ласощі

Знай.uа писав, рецепт пряного соусу з черешні, який чудово поєднується з м'ясом і сиром: встигніть, поки сезон не закінчився