Ліниві голубці – проста і швидка страва, яка дозволить заощадити багато часу. При цьому нічого складного у його приготуванні немає.

Рецепт опублікували у телеграм-спільноті "Кухня по-чоловічому".

Для приготування знадобляться:

  • Півкіло фаршу (добре, якщо свинина з яловичиною)
  • 100 г рису (круглого, не пропареного)
  • два яйця
  • свіжа капуста
  • свіжа морква
  • томатна паста, вершки
  • спеції за смаком

Популярні новини зараз
У "Резерв+" з'явилась "мітка ухилянта": як виправити свої взаємовідносини з ТЦК Гроші прийдуть окремо від пенсії: українці можуть отримати допомогу, про яку мало хто знає - інструкція Київ та інші міста будуть розбиті: волонтерка спрогнозувала невтішне майбутнє для українців "Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого
Показати ще

Як готувати:

  • Відварити рис.
  • Морквину натерти на дрібній тертці, капусту нашаткувати, змішати з фаршем, вбити яйця, посолити, поперчити.
  • Ретельно перемішати та залишити на 10-15 хвилин, щоб відстоялося.
  • Для соусу змішати томатну пасту зі сметаною, посолити та додати спеції.
  • Сформувати голубці – у вигляді котлеток чи тефтелек.

Можна трохи обсмажити, а можна відразу скласти у форму, залити соусом і запікати близько півгодини.

Готову страву вийняти з духовки, дати їй постояти, щоб трохи охололо і просочилося соусом. Посипати дрібно нарізаною зеленню, можна натерти зверху твердий сир.

Нагадаємо про найсмачніший лимонад на основі цитрусової шкірки, який освіжить у спеку: проста заготівля завжди буде під рукою.

Раніше ми повідомляли, як приготувати шкварки і чим може бути корисним засмажене сало: відповідь може здивувати.

Також ми повідомляли, що свіжа зелень завжди буде на столі: як можна заготовити "вітамінчиків", крім заморозки.