Намазки – це завжди просто, але дуже смачно. Якщо ви ще не куштували її з ароматних шпротів, ви багато чого втратили.

Така закуска по консистенції дуже нагадує паштет, але готується ще простіше. Намазувати її можна на будь-який хліб, краще трохи підсмажений, а також поєднувати з різними овочевими салатами.

Намазка зі шпротів, фото odnaminyta
Намазка зі шпротів, фото odnaminyta

Інгредієнти:

  • яйця курячі – 2 шт;
  • плавлений сирок – 200 гр;
  • шпроти - 1 банка;
  • майонез – 1 ст.л;
  • зелень за смаком – 20 гр;
  • цибуля – 50 гр.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Показати ще

Зливаємо масло зі шпротів, щоб намазка була не такою жирною. Цибулю очищаємо, миємо і дрібно нарізаємо. Чим меншими будуть шматочки, тим ніжніше вийде готовий фарш. Відварюємо яйця в круту, охолоджуємо, очищаємо, нарізаємо. Зелень дрібно шаткуємо. Змішуємо в тарілці шпроти, цибулю, яйця, зелень. Натираємо плавлений сирок на дрібну тертку, додаємо разом із майонезом.

Тепер треба перебити це у однорідну масу. Найпростіший спосіб зробити паштет – використовувати занурювальний блендер. Якщо ні подібної кухонної техніки, можна використовувати вилку. Для зберігання паштет перекладаємо у скляну банку або пластикову форму із кришкою.

Обов'язково додаємо варені яйця. Вони не тільки збільшують масу паштету, покращують його присмак, але й допомагають регулювати рівень солі в закусці, знижуючи солонуватість консерви.

Раніше ми писали про те, як приготувати шкварки і чим може бути корисне засмажене сало: відповідь може здивувати

Як повідомляв Знай.ua, найсмачніший лимонад на основі цитрусової шкірки, який освіжить у спеку: проста заготівля завжди буде під рукою