Баклажани мають в своєму складі багато корисних вітамінів та мікроелементів що необхідні людському організму. Овоч має доволі виражений смак, тому далеко не всі його люблять.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Втім, з нього можна приготувати намазку, яка на смак нічим не відрізнятиметься від м'яса, а приготувати її значно простіше та менш затратно по часу та коштам.
Гості будуть у захваті від такої закуски на вашому столі та обов'язково попросять рецепт.
Продукти для блюда
- баклажан невеликий 1 шт.
- волоські горіхи 15 гр.
- Сир Філадельфія 2 ст. л.
- зубчик чеснока маленький 1 шт.
- оливкова олія 1 ст.л.
- сік лимона 1 ч. л.
- чорний перець
- сіль
- петрушка
Як готувати?
1. Баклажан наколоти вилкою і запекти в духовці до м’якості за температури 200 гр.
Разом з баклажаном я підсмажила волоські горіхи в духовці до золотистості та аромату.
2. Очистити охолоджений баклажан від шкірки.
Горіхи порубати ножем.
Перебити блендером баклажан, горіхи, 1 зубчик часнику та оливкову олію.
3. Посолити, поперчити, додати сік лимона, сир філадельфію і кілька гілочок петрушки. Знову перебити блендером.
Спробувати на сіль та кислоту.
Найкраще смакує із хрумкими гріночками.
Нагадаємо про найсмачніший лимонад на основі цитрусової шкірки, який освіжить у спеку: проста заготівля завжди буде під рукою.
Раніше ми повідомляли, як приготувати шкварки і чим може бути корисним засмажене сало: відповідь може здивувати.
Також ми повідомляли, що свіжа зелень завжди буде на столі: як можна заготовити "вітамінчиків", крім заморозки.