У кожного існують самі спогади з дитинства, коли мама приготувала вашу улюблену страву, і кличе за стіл їсти. Зараз згадаємо один із найпопулярніших рецептів – цибулевий пиріг.

Рецепт дуже простий, а також швидко готується. На приготування піде близько 45 хвилин, проте, приємні відчуття потім грітимуть вас весь день, що залишився.

Цибулевий пиріг, фото: скріншот з відео
Цибулевий пиріг, фото: скріншот з відео

Вам спочатку потрібно приготувати тісто, і для цього знадобиться:

  • 200 г вершкового масла;
  • 6 столових ложок сметани;
  • 1/2 чайна ложка розпушувача;
  • 1 яйце;
  • 350 г борошна;
  • Дрібка солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • Яєчний жовток;
  • Їдальня ложка молока.

Для начинки потрібно підготувати:

Популярні новини зараз
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще
  • 4 цибулини;
  • 4 яйця;
  • 300 г сиру;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • Сіль та перець за смаком.

Для початку потрібно розтерти розм'якшене масло з борошном, додати сметану, розпушувач, сіль та цукор. Виходить м'яке тісто. При необхідності можна додати ще трохи борошна і відправити його в холодильник на півгодини.

Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко
Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко

Далі готуємо начинку. Цибулю потрібно нарізати півкільцями, і при цьому припустити на сковороді з олією до прозорості та м'якості.

Твердий сир потрібно натерти на тертку, додати столову ложку борошна та перемішати. Після цього цибулю треба додати до сиру з яйцями та почати перемішувати. За потреби можна додати сіль та перець.

Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко
Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко

Тісто треба розділити на дві частини, і розкотити її за розміром форми, щоб краї звисали з бортів, і викладайте туди готову начинку. Краї, що звисають, потрібно защипнути так, щоб вийшов закритий пиріг.

Все потрібно змастити жовтком і молоком, після чого відправити в духовку до 180 градусів і випікаєте 45 хвилин до рум'яної скоринки.

Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко
Цибулевий пиріг, фото: Клопотенко

Нагадаємо, навіщо додавати в котлети тертий кабачок: шкодуватимете, що не знали цього раніше.

Раніше ми повідомляли, що навіть моргнути не встигнете, а вже все готове: швидкий десерт у склянці із сезонних ягід – смородини та малини.