Сезон консервації триває, а господині навіть не мають часу для відпочинку, тому що з кожним разом дозрівають нові фрукти та овочі. Зокрема, злива з'явиться на прилавках наприкінці липня.

За цим рецептом варення зі сливи виходить дуже насиченим і густим, а текстура більше схожа на джем. До того ж, кісточок доведеться позбутися, а запастися всього 2 продуктами.

Варення зі сливи, фото 5dom
Варення зі сливи, фото 5dom

Інгредієнти:

  • Сливи – 1 кг
  • Цукор - 1 кг

Як приготувати:

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Помиту сливу порізати навпіл. Позбудьтеся кісточок і гілочок. Потім для зручності поріжте ще на четвертинки і покладіть в блендер. Невеликими порціями подрібніть сливу до дрібних шматочків, але не доводьте до однорідного стану пюре. Далі фруктову масу перекладете в каструлю, в якій готуватимете.

Потім засипте туди цукор та перемішайте. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть до потрібної густоти. Час може бути від 30 хвилин до 1 години, на вашу думку. Чим довше варити, тим густіше буде варення. При цьому не забувайте майбутній джем періодично помішувати.

Готове варення розкладіть по стерильним банкам і щільно закрийте кришками. Залишіть при кімнатній температурі до охолодження. Потім приберіть ласощі для зберігання в прохолодне місце.

Нагадаємо, рецепт ніжного кабачкового паштету з сиром, який полюбить вся родина

Раніше ми писали про те, що ароматний компот з яблуками і персиком: секрет у рецепті допоможе зробити смачніше, ніж сік "Мультифрукт"

Як повідомляв Знай.ua, смачний і ситний салат із баклажанів, смак якого ви ніколи не забудете: рецепт подужає кожен