Домашнє вино з моркви - чудовий спосіб здивувати та захопити рідних та гостей.

Незвичайний і дуже ароматний напій яскраво-жовтогарячого кольору сподобається багатьом, а його приготування обійдеться в копійки.

морквяне вино, скріншот з відео
морквяне вино, скріншот з відео

Інгредієнти для морквяного вина:

  • Морква – 2 кг;
  • Окріп - 4 л;
  • Цукор – 4,5 склянки;
  • Лимон - 1 шт;
  • Апельсин 1шт;
  • Дріжджі свіжі – 1 ст. л.;
  • Сухарік – 1 шт.

морква
морква

Популярні новини зараз
Невдовзі люди почнуть масово вмирати: в ООН зробили тривожний прогноз Головне за 19 липня: замах на Фаріон, 10 пенсій за раз, блокування операцій ПриватБанку та глюк Windows ЗМІ пишуть, що Сергій Притула купив 3 квартири у Києві, збираючи донати на ЗСУ Вручення повісток від ТЦК відбуватиметься по-новому: чоловіків попередили
Показати ще

Приготування:

1. Готуємо моркву. Моркву добре помити, чистити необов'язково. Наріжте овоч на дрібні шматочки, відправте їх у каструлю і залийте окропом. Накриваємо марлею і залишаємо наполягати на 3-4 дні.

2. Через пару днів злийте компот у відповідну тару і додайте туди цукор, сік лимона і апельсина. Намажте свіжі дріжджі на сухар і опустіть його в тару. Закрийте все щільно, кришкою із гідрозатвором або просто проколотою медичною рукавичкою.

3. Коли процес бродіння закінчився, потрібно відфільтрувати вино від м'якоті моркви. Для цього використовуйте марлю або переженіть напій за допомогою тонкої пластикової трубки.

Перелийте морквяне вино у пляшку, герметично закупоріть її та залиште напій у прохолодному темному місці доходити до готовності.

На дозрівання вина піде близько 8-9 місяців.

4. Готове вино зберігати у чистих, щільно закритих пляшках. Подавайте напій до столу охолодженим.

Нагадаємо про горілку з картоплі, яка не тільки підніме настрій, а й зніме зубний біль: рецепт часів Другої світової.

Раніше ми повідомляли про вино з ягід, яке зможе зробити кожен: з ним ви забудете дорогу до алко відділу, простий рецепт.