Домашнє вино з моркви - чудовий спосіб здивувати та захопити рідних та гостей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНезвичайний і дуже ароматний напій яскраво-жовтогарячого кольору сподобається багатьом, а його приготування обійдеться в копійки.
Інгредієнти для морквяного вина:
- Морква – 2 кг;
- Окріп - 4 л;
- Цукор – 4,5 склянки;
- Лимон - 1 шт;
- Апельсин 1шт;
- Дріжджі свіжі – 1 ст. л.;
- Сухарік – 1 шт.
Приготування:
1. Готуємо моркву. Моркву добре помити, чистити необов'язково. Наріжте овоч на дрібні шматочки, відправте їх у каструлю і залийте окропом. Накриваємо марлею і залишаємо наполягати на 3-4 дні.
2. Через пару днів злийте компот у відповідну тару і додайте туди цукор, сік лимона і апельсина. Намажте свіжі дріжджі на сухар і опустіть його в тару. Закрийте все щільно, кришкою із гідрозатвором або просто проколотою медичною рукавичкою.
3. Коли процес бродіння закінчився, потрібно відфільтрувати вино від м'якоті моркви. Для цього використовуйте марлю або переженіть напій за допомогою тонкої пластикової трубки.
Перелийте морквяне вино у пляшку, герметично закупоріть її та залиште напій у прохолодному темному місці доходити до готовності.
На дозрівання вина піде близько 8-9 місяців.
4. Готове вино зберігати у чистих, щільно закритих пляшках. Подавайте напій до столу охолодженим.
Нагадаємо про горілку з картоплі, яка не тільки підніме настрій, а й зніме зубний біль: рецепт часів Другої світової.
Раніше ми повідомляли про вино з ягід, яке зможе зробити кожен: з ним ви забудете дорогу до алко відділу, простий рецепт.