Якщо ви закриєте аґрус без цукру на зиму, ви точно не пошкодуєте, адже це чудова основа для будь-яких напоїв, пирогів та іншої смакоти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКулинарам рекомендують обирати для консервування зрілий, але не перезрілий аґрус, а також щільно закладати його в банках. Інгредієнти за цим рецептом розраховані на банку об'ємом близько 0,5 літра, якщо плануєте закривати більше – збільшуйте пропорції.
Вам знадобляться всього два інгредієнти :
- Аґрус 500 г
- Вода 170 мл
Процес приготування, покроковий рецепт:
- Аґрус переберіть та помийте, зріжте зав’язі та плодоніжки та наколіть ягоди голкою, щоб вони тримали форму.
- Пересипте аґрус у друшляк, накрийте кришкою, щоб не винирнув, та опустіть в гарячу воду (85-90 °C) на 3-5 хвилин. Співвідношення кількості аґрусу до води 1:4.
- Вийміть аґрус із окропу й одразу зануріть у холодну воду на 3 хвилини. Потім зачекайте, щоб вода стекла.
- Щільно укладіть аґрус в підготовлені банки та залийте чистим окропом. Накрийте кришками й стерилізуйте: півлітрові банки впродовж 8-9 хвилин, літрові — 10-12 хвилин. Банки вийміть та закрутіть, переверніть та залиште остигати.
Раніше ми писали про те, що морквяне вино з апельсинами замінить будь-який напій з Провансу: рецепт, за який королі продали б душу
Як повідомляв Знай.ua, ніхто навіть не помітить "каверзи": як законсервувати кабачки, щоб вони були до смаку як ананаси - рецепт
Також портал Знай.ua писав, що освіжаючий огірковий або бадьорий з імбиром та лимоном: 3 рецепти лимонаду, які освіжать у спеку