Якщо ви закриєте аґрус без цукру на зиму, ви точно не пошкодуєте, адже це чудова основа для будь-яких напоїв, пирогів та іншої смакоти.

Кулинарам рекомендують обирати для консервування зрілий, але не перезрілий аґрус, а також щільно закладати його в банках. Інгредієнти за цим рецептом розраховані на банку об'ємом близько 0,5 літра, якщо плануєте закривати більше – збільшуйте пропорції.

Вирощування аґрусу, Щоденник дачника / телеграм
Вирощування аґрусу, Щоденник дачника / телеграм

Вам знадобляться всього два інгредієнти :

  • Аґрус 500 г
  • Вода 170 мл

Процес приготування, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися
Показати ще
  1. Аґрус переберіть та помийте, зріжте зав’язі та плодоніжки та наколіть ягоди голкою, щоб вони тримали форму.
  2. Пересипте аґрус у друшляк, накрийте кришкою, щоб не винирнув, та опустіть в гарячу воду (85-90 °C) на 3-5 хвилин. Співвідношення кількості аґрусу до води 1:4.
  3. Вийміть аґрус із окропу й одразу зануріть у холодну воду на 3 хвилини. Потім зачекайте, щоб вода стекла.
  4. Щільно укладіть аґрус в підготовлені банки та залийте чистим окропом. Накрийте кришками й стерилізуйте: півлітрові банки впродовж 8-9 хвилин, літрові — 10-12 хвилин. Банки вийміть та закрутіть, переверніть та залиште остигати.

Раніше ми писали про те, що морквяне вино з апельсинами замінить будь-який напій з Провансу: рецепт, за який королі продали б душу

Як повідомляв Знай.ua, ніхто навіть не помітить "каверзи": як законсервувати кабачки, щоб вони були до смаку як ананаси - рецепт

Також портал Знай.ua писав, що освіжаючий огірковий або бадьорий з імбиром та лимоном: 3 рецепти лимонаду, які освіжать у спеку