Літо в розпалі, а це означає, що почався сезон ягід і фруктів. Тому в цей період потрібно подбати про запаси на зиму та приготувати смачне та ароматне варення.

Варіацій цих ласощів існує величезна кількість, але мабуть найпопулярніше - яблучне варення. Але на цей раз пропонуємо приготувати незвичайне сухе варення з яблук.

Сухе варення з яблук дуже корисне. Такі ласощі з яблук припадуть до смаку всім. Яблука виходять насичені та солоденькі, передає Телеграм-канал "Домашня консервація: варення заготовки".

Сухе варення, фото ТК " домашня консервація: варення заготовки"
Сухе варення, фото ТК " домашня консервація: варення заготовки"

Інгредієнти:

Яблука – 1 кілограм;
цукор - 300 грам;
лимонна кислота - 1 чайна ложка;
кориця - 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій
Показати ще

Для початку яблука потрібно вимити, видалити серцевину та порізати їх часточками. Потім викладіть їх на лист, щільно, навіть можна накладати один шматочок на інший.

Перемішайте цукор, корицю та лимонну кислоту, і засипте цій родині яблука. Духовку розігрійте до 200 ° С і підсушіть яблука протягом 25-30 хвилин. Але слідкуйте, щоб ваші яблучка не підгоріли.

Розстеліть пергаментний папір, посипте його цукром, розкладіть на ньому яблука, і нехай ще висихають при кімнатній температурі протягом 2 днів. Сухе варення готове. Смачного!

Сухе варення, фото ТК " домашня консервація: варення заготовки"
Сухе варення, фото ТК " домашня консервація: варення заготовки"

Нагадаємо про огірки, броколі та м'ята: рятівні продукти та рецепти, які найкраще вживати у спеку.

Раніше ми повідомляли, навіщо досвідчені господині додають яблука при консервації огірків: перевірений рецепт для хрустких овочів.