Борщ – унікальна українська страва, яка здобула різні варіації не лише в інших культурах, а й у межах самої країни.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУнікальний рецепт кременецького борщу з вишнями дали у товаристві "Скарби України".
Помідори з'явилися на українських городах зовсім недавно. До того, як борщ почали підкислювати томатом, і з цією метою використовували вишні, сливи та інші кислі продукти, як, наприклад, буряковий квас.
На Кременеччині борщ традиційно варили з вишнями, ця страва вже встигла стати візитною карткою краю.
Андрій Левчук, керівник місцевого краєзнавчого музею розкрив секрети приготування борщу з вишнями.
Що знадобиться:
Овочі для цього борщу мають бути лише молоді.
- картопля,
- капуста,
- морква,
- горох,
- буряк з гичкою (зеленим листям),
- часник,
- кріп і петрушка,
- вишні, борошно.
М'ясо - четверта частина півня та півкіло свинячих реберець.
Як готувати:
- Для початку зварити на маленькому вогні бульйон із двох видів м'яса.
- Додати зелень і бурякове бадилля, потім його виловити з каструлі.
- Вкинути нарізану капусту, картоплю, моркву, буряк.
- Додати свіжий горох. Важливо, щоб горох був щойно з городу.
Засмажка:
На сковорідку з розігрітою олією кинути цибулю, обсмажити до золотистого кольору, додати три ложки борошна.
Кинути все до бульйону, додати склянку вишень.
Проварити, поперчити, посолити, додати в тарілку сметану за смаком.
Нагадаємо, що в жодному разі не робіть це з ягодами при заморожуванні: помилки багатьох господарок псують запаси на зиму.
Раніше ми повідомляли, навіщо досвідчені господині додають яблука при консервації огірків: перевірений рецепт для хрустких овочів.