Піцу люблять мільйони людей, це факт, але вона досить калорійна. На щастя, її можна зробити на основі баклажанів і без тіста, завдяки чому фігура не постраждає.

Це низьковуглеводна альтернатива традиційної версії, яка, крім смакової насолоди, ще принесе користь організму. Піцу з баклажанами можна зберігати у герметичній ємності в холодильнику до 5 днів. Щоб розігріти піцу, помістіть її в розігріту духовку на 5-10 хвилин або на пару хвилин в мікрохвильову піч.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

Інгредієнти:

  • Баклажан 450 г
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 14 мл
  • Томатний соус 60 мл
  • Сир моцарела 85 г
  • Базилік, гілочка за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Розігрійте духовку до 200ºС і застелите велике деко пергаментним папером. Наріжте баклажани круглими скибочками.
Чим тонше ви наріжете баклажани, тим вони будуть м'якшими, але тим швидше вони приготуються.

Розкладіть скибочки в один шар на лист, злегка змастіть верхівку оливковою олією. Посипте кожну скибочку сіллю, а потім запікайте, поки шматочки не стануть м'якими і їх легко проколоти виделкою, приблизно 15 хвилин.

Вийміть баклажани з духовки і додайте томатний соус і сир на кожну скибочку. Поверніть у духовку і запікайте, поки сир не розплавиться, приблизно 5-8 хвилин. Подавайте піцу відразу теплою, зі свіжим базиліком.

Нагадаємо, настрій і вдалий вечір забезпечені: рецепт домашнього лікеру з чорної смородини на горілці

Раніше ми писали про те, що такої смачної заготовки ви точно ще не робили: як нафарширувати баклажани з часником на зиму