Кабачки є на полицях супермаркетів цілий рік, але найсмачніші вони саме у сезон, що триває до вересня. Тому у кулінарів ще є час приготувати страви з цього овочу, зокрема оладки.

Такими оладками кабачків можна нагодувати всю родину на сніданок, при цьому не витративши багато часу на готування і грошей на продукти. Рецепт максимально простий та бюджетний.

Чебуреки з кабачків, фото з pxhere
Чебуреки з кабачків, фото з pxhere

Інгредієнти:

  • 300 г кабачків;
  • 1 яйце;
  • 70 г сиру;
  • 3 ст ложки борошна;
  • 30 г зелені;
  • 2 ст ложки олії;
  • сіль, чорний мелений перець.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Якщо у вас старі кабачки, доведеться обчистити та вирізати насіння, молоді одразу можна на тертку. Можете подрібнити овочі блендером. Рідину злийте, віджавши м'якоть руками. Сир має бути твердим, його теж натріть на тертці. Суміш зелені кропу та петрушки дрібно порубайте ножем.

Додайте сир із зеленню в кабачки, вбийте яйце, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте до однорідності. Борошно треба обов'язково просіяти, а потім додати до суміші і перемішати.

Сковороду з товстим дном поставте на вогонь і влийте олію. Ложкою викладайте тісто на гарячу поверхню. Смажте на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Оладки повинні підрум'янитися. Коли підсмажте, накрийте кришкою і нехай доходять ще 5 хвилин.

Нагадаємо, і смачно поїсти, і зайвих кіло не набрати: рецепт корисної піци з баклажанів у духовці

Раніше ми писали про те, як врятувати огірки, якщо банки здулися і вибухнули: два найкращі способи

Як повідомляв Знай.ua, не гірше традиційної окрошки: літній суп з малосольними огірками та розсолом, який освіжить у спеку