Відомий український кулінар Алекс Якутов розповів, як можна приготувати незвичайний соус із червоної ягоди. Близькі оцінять і попросять добавки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКисло-солодкі ягідні соуси подають найчастіше до десертів - сирників, млинців, каш і так далі. Однак, як не дивно, ягоди відрізняють поєднуються із салатами, сиром, і навіть м'ясом. Можна навіть не помітити наявність ягід у блюді.
Найбільш ароматним виходить соус із полуниці. Саме його і радить приготувати Шеф "Пекельної кухні" (Новий канал) Алекс Якутов.
Для цієї нескладної страви вам знадобляться такі інгредієнти :
1 кг – полуниці (або іншої ягоди);
0,5 год. л. - рік;
1 ст. л. - Імбиру;
1 ст. л. - бальзамічного оцту;
100 г – цукру;
1 шт. – перцю чилі;
половина лимона;
Спочатку потрібно промити полуницю, помістити в каструлю і засипати все цукром. Після цього ставимо на невеликий вогонь і починаємо помішувати, поступово доводячи до кипіння ваш майбутній соус. Цукор повинен з часом розчинитись, і тоді додаємо тертий імбир, сіль, а також перець Чилі. Потрібно взяти без насіння.
Варимо приблизно п'ять хвилин.
Далі соус потрібно остудити і подрібнити в блендері до однорідного пюре. Перелийте вміст у сотейник або глибоку сковороду, додайте бальзамічний оцет і вичавлений з половини лимона сік. На невеликому вогні варіть соус, помішуючи до бажаної густоти. Це триватиме приблизно 15 хвилин.
Все, блюдо від шефа "Пекельної кухні" (Новий канал) Алекса Якутова готовий, приступайте до трапези.
Нагадаємо про найкращий освіжаючий напій у спеку: як приготувати морс із чорної смородини всього з 4 інгредієнтів.
Раніше ми повідомляли про солодку і ароматну кукурудзу, як на морі: що додати до качан крім солі, щоб смак збожеволів .
Також не зайвим буде рецепт хрустких консервованих огірків із гірчицею на зиму.