Відомий український кулінар Алекс Якутов розповів, як можна приготувати незвичайний соус із червоної ягоди. Близькі оцінять і попросять добавки.

Кисло-солодкі ягідні соуси подають найчастіше до десертів - сирників, млинців, каш і так далі. Однак, як не дивно, ягоди відрізняють поєднуються із салатами, сиром, і навіть м'ясом. Можна навіть не помітити наявність ягід у блюді.

Полуниця, фото з pxhere
Полуниця, фото з pxhere

Найбільш ароматним виходить соус із полуниці. Саме його і радить приготувати Шеф "Пекельної кухні" (Новий канал) Алекс Якутов.

Для цієї нескладної страви вам знадобляться такі інгредієнти :

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Показати ще

1 кг – полуниці (або іншої ягоди);

0,5 год. л. - рік;

1 ст. л. - Імбиру;

1 ст. л. - бальзамічного оцту;

100 г – цукру;

1 шт. – перцю чилі;

половина лимона;

Алекс Якутов, фото: пресслужба Нового каналу
Алекс Якутов, фото: пресслужба Нового каналу

Спочатку потрібно промити полуницю, помістити в каструлю і засипати все цукром. Після цього ставимо на невеликий вогонь і починаємо помішувати, поступово доводячи до кипіння ваш майбутній соус. Цукор повинен з часом розчинитись, і тоді додаємо тертий імбир, сіль, а також перець Чилі. Потрібно взяти без насіння.

Варимо приблизно п'ять хвилин.

Далі соус потрібно остудити і подрібнити в блендері до однорідного пюре. Перелийте вміст у сотейник або глибоку сковороду, додайте бальзамічний оцет і вичавлений з половини лимона сік. На невеликому вогні варіть соус, помішуючи до бажаної густоти. Це триватиме приблизно 15 хвилин.

Все, блюдо від шефа "Пекельної кухні" (Новий канал) Алекса Якутова готовий, приступайте до трапези.

Ягідний соус, фото: скріншот з відео
Ягідний соус, фото: скріншот з відео

Нагадаємо про найкращий освіжаючий напій у спеку: як приготувати морс із чорної смородини всього з 4 інгредієнтів.

Раніше ми повідомляли про солодку і ароматну кукурудзу, як на морі: що додати до качан крім солі, щоб смак збожеволів .

Також не зайвим буде рецепт хрустких консервованих огірків із гірчицею на зиму.