Окрім томатів та огірків, на зиму можна законсервувати гіркий стручковий перець, який додасть пікантності будь-якій страві. Рецепт максимально простий і точно вартий уваги.

Виходить гарна заготівля, якщо взяти різнокольорові плоди. А за смаковими якостями добрий і червоний, і зелений перчик.

Гострий перець, фото cookpad
Гострий перець, фото cookpad

Інгредієнти:

  • вода,
  • запашний перець,
  • гострий перець,
  • цукор,
  • сіль,
  • оцет

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Мобілізація чоловіків після 60 років: в Україні знову піднімають болюче питання Жителів багатоквартирних будинків приголомшили тарифним "сюрпризом": послуга подорожчала одразу на 100% Повістки та перевірки на вулицях: ТЦК готуються до посиленої мобілізації За графіком не лише світло, а й вода: комунальники запроваджують нові обмеження
Показати ще

Стручковий перець миємо, залишаємо його цілим. Готуємо сіль, оцет столовий, цукор та перець запашний горошком. Укладаємо перчини в баночку об'ємом 700 мл.

Заливаємо покладені в банку плоди окропом і залишаємо на чверть години. Зливаємо воду в каструльку. Додаємо до неї ж цукор - 2 ст. ложки, сіль - неповну ст. ложку, 3 горошини перцю запашного. Кип'ятимо майбутній маринад 5-7 хвилин. Додаємо в нього оцет столовий – 50 мл. Вимикаємо вогонь.

У той час, поки маринад ще готується, кип'ятимо у воді металеву кришку і готуємо закочувальну машинку і ковдру. Наливаємо маринад у баночку з різнобарвним гірким стручковим перцем.

Робимо це акуратно і поступово, тому що інакше скло може не витримати і банку трісне. Закочуємо банку, перевертаємо та укутуємо на добу.

Нагадаємо, ситний та бюджетний обід: рецепт кабачків у сметані, який точно стане вашим коханим

Раніше ми писали про те, що найкращий освіжаючий напій у спеку: як приготувати морс із чорної смородини всього з 4 інгредієнтів

Як повідомляв Знай.ua, смачна та ароматна кукурудза, як на морі: що додати до качан крім солі, щоб смак збожеволів