Окрім томатів та огірків, на зиму можна законсервувати гіркий стручковий перець, який додасть пікантності будь-якій страві. Рецепт максимально простий і точно вартий уваги.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВиходить гарна заготівля, якщо взяти різнокольорові плоди. А за смаковими якостями добрий і червоний, і зелений перчик.
Інгредієнти:
- вода,
- запашний перець,
- гострий перець,
- цукор,
- сіль,
- оцет
Як приготувати:
Стручковий перець миємо, залишаємо його цілим. Готуємо сіль, оцет столовий, цукор та перець запашний горошком. Укладаємо перчини в баночку об'ємом 700 мл.
Заливаємо покладені в банку плоди окропом і залишаємо на чверть години. Зливаємо воду в каструльку. Додаємо до неї ж цукор - 2 ст. ложки, сіль - неповну ст. ложку, 3 горошини перцю запашного. Кип'ятимо майбутній маринад 5-7 хвилин. Додаємо в нього оцет столовий – 50 мл. Вимикаємо вогонь.
У той час, поки маринад ще готується, кип'ятимо у воді металеву кришку і готуємо закочувальну машинку і ковдру. Наливаємо маринад у баночку з різнобарвним гірким стручковим перцем.
Робимо це акуратно і поступово, тому що інакше скло може не витримати і банку трісне. Закочуємо банку, перевертаємо та укутуємо на добу.
Нагадаємо, ситний та бюджетний обід: рецепт кабачків у сметані, який точно стане вашим коханим
Раніше ми писали про те, що найкращий освіжаючий напій у спеку: як приготувати морс із чорної смородини всього з 4 інгредієнтів
Як повідомляв Знай.ua, смачна та ароматна кукурудза, як на морі: що додати до качан крім солі, щоб смак збожеволів