Саме зараз у розпалі сезон дозрівання помідорів. Більшість господарок вибирають просто консервувати помідори, або ж солити їх.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТакож із помідорів зазвичай варять томатний сік, закривають лечо чи кетчуп. При цьому всі використовують старі, традиційні та перевірені рецепти.
Однак ми маємо для вас дещопоцікавіше, якщо у вас в запасах ще є молоді кабачки, адже з них можна приготувати топовий рецепт на зиму.
Помідори у кабачках "Сатурни"
Беремо:
- 2 кг дрібних помідорів, вони можуть бути зеленуваті;
- 1,5 кг кабачків;
- 50 г цукру;
- 50 г солі;
- 50 г оцту;
- вишневі листочки;
- лист хрону;
- 2 лаврових листочки;
- 4 зубчики часнику;
- гострий перець;
- 3-4 горошинки запашного перцю;
- половинка солодкої перчинки;
- кріп.
Готуємо:
Кабачки потрібно нарізати кільцями, потім вирізати серединки.
У кільця з кабачків впихаємо помідори, щоб вийшли "сатурни". Потім складаємо в баночки зелень та "Сатурни". Банку потрібно залити окропом. Через 15 хвилин злити рідину. Повторити процедуру двічі. Втретє потрібно залити вже сиропом - закоптити сироп із сіллю, цукром та оцтом.
Потім залиту банку закочуємо кришкою. Її слід перевернути, але не варто накривати. Помідори виглядатимуть дуже красиво навіть на святковому столі.
Нагадаємо, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками.
Раніше ми повідомляли про літній вінегрет зі свіжим огірком, щавлем та молодою картоплею: простий рецепт на вечерю.
Також, інші способи більше не визнаєте: рецепт хрустких консервованих огірків з гірчицею на зиму.