Саме зараз настав сезон груш – корисних сезонних фруктів. Пропонуємо вам рецепт смачного зимового десерту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДо речі, цілі грушки зі баночки можна буде вживати як кондитерський виріб, а солодкий охолоджений сироп як компот.
Отже, консервуємо груші цілими.
Нам потрібні два кг однакових груш, 1,5 кг чистої води, 200 г цукру. 1 чайну ложку лимонної кислоти.
Грушки потрібно добре вимити та вирізати їм хвостики. Складаємо їх у банку. Додаємо в кожну за вказаною кількістю цукру та кислоти лимона. Заливаємо банки окропом.
Потім в ємність потрібно вилити трохи гарячої води, не забудьте викласти на дно рушник. Після цього ставимо баночки у воду для стерилізації.
Як вода закипить, тримаємо хвилин 40. Потім закочуємо кришками. Баночки потрібно перевернути і обов'язково накрити чимось теплим. Так тримати доти, доки вони охолонуть.
Для тих, хто не хоче їсти цілі грушки, є інший рецепт – шматочками.
Необхідно - 2,5 кг твердих груш, 2 склянки цукру, 2 літри води, 2 штуки анісу зірчастого, 4 стручки кардамону і одна паличка кориці.
Як звичайно, потрібно помити груші, почистити від шкірки і вибрати насіння. Ріжемо їх шматочками. Беремо найбільшу каструлю, наливаємо води і додаємо всі спеції, кип'ятимо. Кидаємо груші у цю воду і варимо 5 хвилин після кипіння. Потім розкладаємо це у стерилізовані банки та заливаємо сироп.
Смачного!
Нагадаємо, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками.
Раніше ми повідомляли про літній вінегрет зі свіжим огірком, щавлем та молодою картоплею: простий рецепт на вечерю.
Також, інші способи більше не визнаєте: рецепт хрустких консервованих огірків з гірчицею на зиму.