Однією з найпопулярніших солодких заготівель на зиму є варення, але якщо ви хочете урізноманітнити асортименти домашньої консервації, обов'язково приготуйте мармелад. Його можна їсти із хлібом, йогуртами і навіть додавати у різну випічку.

Мармелад ідеально зберігає смак та аромат абрикосів, тому ви зможете насолоджуватися ними навіть у холодну зиму. Готується він дуже просто, при цьому кулінарам знадобиться всього 3 інгредієнти.

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор - 0,5 кг
  • Агар-агар - 8 гр

Як приготувати мармелад, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам виплатять підвищені пенсії: хто отримає більше вже у квітні Нові правила мають скоротити кількість ухилянтів: чоловіки повинні прийти до ТЦК Держава залізе у кишеню кожному українцю: деталі нової податкової системи Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+
Показати ще
  1. Абрикоси промийте та видаліть кісточки.
  2. Перебийте абрикоси блендером, додайте агар (можна використовувати готову суміш мармеладку), перемішайте.
  3. Доведіть до кипіння, всипте цукор, перемішуючи, доведіть до кипіння і варіть протягом 3-5 хвилин (не зменшуйте вогонь до мінімуму, дайте суміші залишити для активації агару).
  4. Розлийте по стерилізованих баночках, закрийте сухими стерилізованими кришками, переверніть і укутайте до повного охолодження.

Варто відзначити, крім приготування заготовок на зиму, дуже важливо забезпечити ідеальні умови зберігання. Домашня консервація не любить високих температур та прямих сонячних променів.

Нагадаємо, скоро в Україну прийдуть холоди і терміново буде потрібний пиріг: рецепт абрикосового, як у бабусі

Раніше ми писали про те, що спробуйте зробити хоча б одну баночку - не пошкодуєте: рецепт консервації цілих груш на зиму

Як повідомляв Знай.ua, ароматна мандаринівка замість звичної медовухи: рецепт на віки, який точно сподобається