Однією з найпопулярніших солодких заготівель на зиму є варення, але якщо ви хочете урізноманітнити асортименти домашньої консервації, обов'язково приготуйте мармелад. Його можна їсти із хлібом, йогуртами і навіть додавати у різну випічку.

Мармелад ідеально зберігає смак та аромат абрикосів, тому ви зможете насолоджуватися ними навіть у холодну зиму. Готується він дуже просто, при цьому кулінарам знадобиться всього 3 інгредієнти.

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор - 0,5 кг
  • Агар-агар - 8 гр

Як приготувати мармелад, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще
  1. Абрикоси промийте та видаліть кісточки.
  2. Перебийте абрикоси блендером, додайте агар (можна використовувати готову суміш мармеладку), перемішайте.
  3. Доведіть до кипіння, всипте цукор, перемішуючи, доведіть до кипіння і варіть протягом 3-5 хвилин (не зменшуйте вогонь до мінімуму, дайте суміші залишити для активації агару).
  4. Розлийте по стерилізованих баночках, закрийте сухими стерилізованими кришками, переверніть і укутайте до повного охолодження.

Варто відзначити, крім приготування заготовок на зиму, дуже важливо забезпечити ідеальні умови зберігання. Домашня консервація не любить високих температур та прямих сонячних променів.

Нагадаємо, скоро в Україну прийдуть холоди і терміново буде потрібний пиріг: рецепт абрикосового, як у бабусі

Раніше ми писали про те, що спробуйте зробити хоча б одну баночку - не пошкодуєте: рецепт консервації цілих груш на зиму

Як повідомляв Знай.ua, ароматна мандаринівка замість звичної медовухи: рецепт на віки, який точно сподобається