Окрім компотів та варення, потрібно подбати про те, щоб на зиму були заготовлі домашнього соусу. Зокрема, гострий томатний відмінно підійде до м'ясних страв та різних гарнірів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТі, хто люблять гостру їжу, однозначно оцінять цей соус із помідорів, яблук та гіркого перцю. Він дуже простий у приготуванні, але відмінно зігріє в холодний зимовий вечір і доповнить будь-яку страву.
Інгредієнти:
- помідори - 2,5 кг;
- цибуля - 250 гр;
- морква – 1 кг;
- перець гіркий - 10 стручків;
- яблука - 250 гр;
- цукор - 0,5 склянки;
- олія рослинна - 350 гр;
- хрін 1-2 корінці;
- часник - 125 гр;
- аджика - 1 ст.
- перець болгарський - 5 шт.;
- сіль - 1 ч.л.
Як приготувати:
Промиті помідори можна пропустити через м'ясорубку або нарізати дрібними кубиками, як буде зручно. Моркву, цибулю, хрін та часник звільнити від шкірки. З яблук вийняти серцевину. Пекучий перець звільнити від насіння.
Усі підготовлені продукти накрутити у м'ясорубці. У потрібну каструлю закласти всі продукти, додати аджику, сіль, цукор, олію. Помішувати до однорідної маси та варити 2 години. Не забувайте часто мішати, щоб не пригоріла заготівля.
Гарячим, гострий соус розмістити по банкам, закрити бляшаними кришками і перевернути. Через півгодини можна повернути їх у нормальне положення, прикрити махровим рушником і чекати, коли охолонуть. Зберігати потрібно як будь-яку іншу консервацію.
Нагадаємо, ситні кекси з баклажанів за дуже простим рецептом: смачніше подавати з томатним соусом або сметаною
Раніше ми писали про те, що спробуйте зробити хоча б одну баночку - не пошкодуєте: рецепт консервації цілих груш на зиму
Як повідомляв Знай.ua, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками