З дитинства всі українці звикли до того, що мама чи бабуся закочують консервацію і потім не дозволяють їсти ці смакоти, адже "це на зиму".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДитинство минає, а такі установки можуть і залишатися, адже й справді потрібно дочекатися, поки консерви з тих же огірків та помідорчиків "настояться". Але потрібно здійснювати дитячі мрії, тому ми роздобули для вас рецепт томатів, які можна буде їсти вже через кілька годин.
Сезон помідорів у розпалі, і традиційно саме зараз їх заготовляють на зиму. Зазвичай роблять це у вигляді консервації. А ще можна зберегти томати за італійським рецептом - зав'ялити. Як це правильно зробити, розповів Шеф та експерт реаліті Нового каналу "На ножах" Алекс Якутов.
Інгредієнти:
• Помідори "сливка" – 2 кг;
• Сухий орегано – 50 г;
• Базилік – 150 г;
• Часник – 1 головка;
• Сіль, перець, цукор – за смаком.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Готуємо спочатку всі інгредієнти. Помідори та базилік добре промиваємо. Часник очищаємо від лушпиння.
2. Томати розрізаємо на половинки і викладаємо вгору розрізом в гастроємність на пергамент.
3. Посипаємо невеликою кількістю солі та цукру, сухим орегано та дрібно нарізаним базиліком.
4. Тоненько нарізаємо часник і кладемо на кожну половинку помідора.
5. Розігріємо духовку до 100 градусів і помідори ставимо на 10 годин. Млявим при відкритих дверцятах.
6. Вийдуть ароматні помідори на зиму, які можна зберігати сухими у звичайній банці, герметичному пакеті на застібці, або ж можна залити їх олією, якій помідори віддадуть свій аромат. І коли ви будете варити суп, готувати пасту або різотто, можете додавати їх у страви або подавати разом із сиром як закуску.
Нагадаємо, що вся неприємна гіркота піде: як правильно вимочувати баклажани перед приготуванням.
Раніше ми повідомляли, що спробуйте зробити хоча б одну баночку – не пошкодуєте: рецепт консервації цілих груш на зиму.
Також стало відомо, що знала б раніше, готувала б завжди: рецепт консервованих помідорів із кабачками "Сатурни".