З дитинства всі українці звикли до того, що мама чи бабуся закочують консервацію і потім не дозволяють їсти ці смакоти, адже "це на зиму".

Дитинство минає, а такі установки можуть і залишатися, адже й справді потрібно дочекатися, поки консерви з тих же огірків та помідорчиків "настояться". Але потрібно здійснювати дитячі мрії, тому ми роздобули для вас рецепт томатів, які можна буде їсти вже через кілька годин.

В'ялені томати, скріншот Youtube
В'ялені томати, скріншот Youtube

Сезон помідорів у розпалі, і традиційно саме зараз їх заготовляють на зиму. Зазвичай роблять це у вигляді консервації. А ще можна зберегти томати за італійським рецептом - зав'ялити. Як це правильно зробити, розповів Шеф та експерт реаліті Нового каналу "На ножах" Алекс Якутов.

Інгредієнти:

• Помідори "сливка" – 2 кг;

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

• Сухий орегано – 50 г;

• Базилік – 150 г;

• Часник – 1 головка;

• Сіль, перець, цукор – за смаком.

Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу
Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Готуємо спочатку всі інгредієнти. Помідори та базилік добре промиваємо. Часник очищаємо від лушпиння.

2. Томати розрізаємо на половинки і викладаємо вгору розрізом в гастроємність на пергамент.

3. Посипаємо невеликою кількістю солі та цукру, сухим орегано та дрібно нарізаним базиліком.

4. Тоненько нарізаємо часник і кладемо на кожну половинку помідора.

5. Розігріємо духовку до 100 градусів і помідори ставимо на 10 годин. Млявим при відкритих дверцятах.

6. Вийдуть ароматні помідори на зиму, які можна зберігати сухими у звичайній банці, герметичному пакеті на застібці, або ж можна залити їх олією, якій помідори віддадуть свій аромат. І коли ви будете варити суп, готувати пасту або різотто, можете додавати їх у страви або подавати разом із сиром як закуску.

В'ялені томати. Скріншот Youtube
В'ялені томати. Скріншот Youtube

Нагадаємо, що вся неприємна гіркота піде: як правильно вимочувати баклажани перед приготуванням.

Раніше ми повідомляли, що спробуйте зробити хоча б одну баночку – не пошкодуєте: рецепт консервації цілих груш на зиму.

Також стало відомо, що знала б раніше, готувала б завжди: рецепт консервованих помідорів із кабачками "Сатурни".