Сливи для маринування обирають стиглі м’ясисті, при цьому маринувати їх можна як з кісточкою, так і без.

Сливи. Фото: скрін youtube

Для приготування цієї страви, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Сливи - близько 1 кг (найкраще вибирати дозрілі плоди)
  • Вода - 500 мл
  • Оцет 9% - 100 мл
  • Цукор - 200 грамів
  • Сіль - 1 чайна ложка
  • Горошок чорного перцю - декілька горошин
  • Лавровий лист - 2-3 шт.
  • Гвоздика - 2-3 шт.
  • Кориця (паличка) - 1 шт.
  • Часник - 2-3 зубчики (за бажанням)

Хід приготування:

Спершу добре промийте сливи, видаліть кісточки (за бажанням) та розріжте навпіл. У великій каструлі змішайте воду, оцет, цукор і сіль. Доведіть суміш до кипіння і дайте покипіти протягом 5-7 хвилин. Додайте горошок чорного перцю, лавровий лист, гвоздику та корицю. Також можна додати дрібно нарізаний часник для аромату.

Популярні новини зараз
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще

Подрібнений часник. Фото: скрін youtube

Покладіть половинки слив в марлю або спеціальний фільтр, щоб плоди не розпливалися під час маринування. Погрузіть марлю зі сливами в киплячий маринад. Варіть на середньому вогні протягом 5-7 хвилин. Охолодіть маринад зі сливами до кімнатної температури, потім перекладіть їх в стерилізовані банки.

Сливи в банці. Фото: скрін youtube

Залийте сливи маринадом так, щоб вони повністю були покриті. Залиште трохи місця зверху. Закрийте банки стерильними кришками і відложіть їх в холодне місце для зберігання (підвал, холодильник). Дайте сливам пройти маринування принаймні 1-2 тижні. Протягом цього часу плоди добре вберуть аромати маринаду. Після цього мариновані сливи готові до вживання. Вони можуть використовуватися як закуска до різних страв або додаватися в салати. Зберігайте банки з маринованими сливами в прохолодному і темному місці. Рецепт для маринування цілих слив залишається таким же.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, забудете про доставку та духовку: рецепт смачної піци на сковороді за 10 хвилин

Раніше на порталі Знай повідомлялося, впорається будь-яка господиня: як приготувати класичний чизкейк з доступних продуктів

Також, наш портал інформував, куряча грудка, капуста, сухарики: рецепт простого, але дуже смачного салату