Запіканки можна готувати з різних продуктів, але поки сезон овочів ще триває, гріх не зробити страву з кабачками. Щоб вийшло ситніше, кулінарам пропонують додати рис.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТакий варіант запіканки виходить дуже ситним, смачним та ароматним. Процеси є максимально простими, як і продукти для приготування. Крім того, рецепт досить бюджетний, а поділили їм у виданні stravy.
Інгредієнти:
- Рис 100 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Кабачки 1 шт.
- Сир твердий 50 г
- Яйця курячі 2 шт.
- Перець запашний мелений і сіль за смаком
- Олія 2 ст. л.
- Панірувальні сухарі 1.5 ст. л.
Як приготувати:
Відваріть рис до готовності. Дайте йому постояти під кришкою 10 хвилин. Якщо в каструлі залишиться рідина, покладіть рис у друшляк і дайте стекти рідини. Очистіть цибулю і подрібніть. Кабачок очистіть та натріть на великій тертці. Натріть сир.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Підготуйте форму для запікання. Змастіть олією і присипте панірувальними сухарями або манкою. Розігрійте 1 ст. л. олії в сковороді на середньому вогні. Обсмажте цибулю протягом 4-5 хвилин. Трохи остудіть і змішайте з рисом, тертим кабачком та половиною тертого сиру.
Збийте яйця і додайте в рисову суміш. Посолити, поперчити і добре перемішати. Викладіть у форму для запікання рисову суміш. Запікайте близько 20-30 хвилин. За 10 хвилин до приготування присипте запіканку залишком тертого сиру. Трохи остудити перед подачею.
Раніше ми писали про те, що забудете про доставку та духовку: рецепт смачної піци на сковороді за 10 хвилин
Як повідомляв Знай.ua, впорається будь-яка господиня: як приготувати класичний чізкейк з доступних продуктів