Запіканки можна готувати з різних продуктів, але поки сезон овочів ще триває, гріх не зробити страву з кабачками. Щоб вийшло ситніше, кулінарам пропонують додати рис.

Такий варіант запіканки виходить дуже ситним, смачним та ароматним. Процеси є максимально простими, як і продукти для приготування. Крім того, рецепт досить бюджетний, а поділили їм у виданні stravy.

Кабачки. Фото: скриншот Youtube
Кабачки. Фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • Рис 100 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кабачки 1 шт.
  • Сир твердий 50 г
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Перець запашний мелений і сіль за смаком
  • Олія 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі 1.5 ст. л.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Відваріть рис до готовності. Дайте йому постояти під кришкою 10 хвилин. Якщо в каструлі залишиться рідина, покладіть рис у друшляк і дайте стекти рідини. Очистіть цибулю і подрібніть. Кабачок очистіть та натріть на великій тертці. Натріть сир.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Підготуйте форму для запікання. Змастіть олією і присипте панірувальними сухарями або манкою. Розігрійте 1 ст. л. олії в сковороді на середньому вогні. Обсмажте цибулю протягом 4-5 хвилин. Трохи остудіть і змішайте з рисом, тертим кабачком та половиною тертого сиру.

Збийте яйця і додайте в рисову суміш. Посолити, поперчити і добре перемішати. Викладіть у форму для запікання рисову суміш. Запікайте близько 20-30 хвилин. За 10 хвилин до приготування присипте запіканку залишком тертого сиру. Трохи остудити перед подачею.

Нагадаємо, літній варіант закусочного торта з кабачків та плавленого сиру: його ніжний смак оцінить кожен гість.

Раніше ми писали про те, що забудете про доставку та духовку: рецепт смачної піци на сковороді за 10 хвилин

Як повідомляв Знай.ua, впорається будь-яка господиня: як приготувати класичний чізкейк з доступних продуктів