Саме так виглядає ідеальний літній обід – густий суп із сезонних овочів, який прикрашає пікантна нотка.

Часник та приправа каррі дарує ту саму пікантну нотку. Суп виходить досить легким, але ситним.

Суп з баклажанів та томатів, скріншот
Суп з баклажанів та томатів, скріншот

Інгредієнти:

  • Баклажан 1 шт.
  • Томати чері 12 г
  • Морква 2 шт.
  • Часник, зубчики 10 шт.
  • Оливкова олія 48 мл
  • Консервована квасоля 250 г
  • Приправа карі 4 г
  • Кінза, пучок 1 шт.
  • Сіль та перець чорний за смаком

Як готувати:

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Помийте усі овочі. Розріжте навпіл томати, моркву та баклажан наріжте на шматочки приблизно 2 см. Часник звільніть від шкірки. Кінзу подрібніть. Консервовану квасолю відкиньте на друшляк та помийте проточною водою.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

Розігрійте духовку до 220°C. Покладіть у глибоку миску помідори, моркву та часник, збризніть 2 ст. л. оливкової олії, притрусіть сіллю та перцем. Рівномірно перемішайте овочі з олією та викладіть їх в один шар на деко, покрийте пергаментом. Томати треба класти на деко зрізаною стороною вниз.

Візьміть ще одну миску та змішайте в ній 2 ст. л. оливкової олії, подрібнені баклажани, квасолю, порошок карі, сіль та перець. Викладіть їх в один шар на інше, покрите пергаментом деко.

Деко з помідорами поставте у верхню частину духовки, а баклажани на нижню. Смажте близько 45 хвилин. Коли пройде половина зазначеного часу, переверніть овочі, для рум’янцю з іншого боку.

Коли сплине час, дістаньте овочі та дайте їм трохи охолонути. Обережно зніміть шкірку з томатів. Помістіть усі овочі, окрім баклажанів та квасолі, та весь сік із дека у блендер. Добре збийте суміш.

Перелийте томатне пюре із блендера в каструлю. Додайте баклажани та квасолю. Влийте 3-4 склянки води або овочевого бульйону, присоліть та приперчіть. Доведіть до кипіння, коли суп тільки почне кипіти, одразу вимикайте вогонь.

Нагадаємо, підійдуть і для салату, і для закуски: рецепт маринованих слив на зиму

Раніше ми писали про те, що забудете про доставку та духовку: рецепт смачної піци на сковороді за 10 хвилин

Як повідомляв Знай.ua, впорається будь-яка господиня: як приготувати класичний чізкейк з доступних продуктів.