Варто спробувати щось новеньке, коли консервовані помідори звичайні набридли.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТомати в яблучному соку з імбиром будуть ароматні та пікантні, зігріють холодним зимовим вечором. Мариновані помідори з яблучним соком готуються дуже просто. Насамперед варто приготувати:
Томати – 1 кг;
Сік яблук – 1 літр;
Цукор – 2 столові ложки;
Сіль – 1 столова ложка;
Імбир сухий – 1 чайна ложка.
Якщо під рукою немає сухого імбиру, можна в кожну баночку додати
шматочок, або потерти. Томати повинні бути приблизно однакові за
розміром, м’ясисті та стиглі. Є спеціальні сорти томатів для закруток.
Після того, як їх вимили та висушили, варто проколоти зубочисткою в декількох місцях. Бажано біля плодоніжки, а також посеред плоду.
Банки перед приготуванням варто ретельно промити, стерилізувати та
покласти у них томати.
Сік з яблук можна взяти готовий, а можна видавити зі свіжих яблук.
Яблука повинні бути трошки з кислинкою. Також можна зробити не чисто яблучний, але з домішками виноградного соку. У сік варто додати імбир та цукор, указаний в рецепті.
Все гріємо в спеціальній каструлі до стану кипіння. Томати, котрі знаходяться у банках заливаємо приготованою рідиною.
Далі варто підготувати досить велику каструлю, щоб там помістились усі банки. На дно цієї посудини кладемо рушник та на нього ставимо банки. Води варто залити трохи нижче кришок банок і пастеризувати банки протягом пів години. після пастеризації, банки варто закрутити і огорнути до остигання. Великі банки у розмірі 3 літрів потрібно пастеризувати біля години.
Нагадаємо, що інформаційний портал Знай, інформував, знадобиться всього жменя солі на цілий кошик: як позбутися "живності" у зібраних грибах
Раніше на порталі Знай, повідомлялося, підійдуть і для салату, і для закуски: рецепт маринованих слив на зиму
Також, наш портал інформував, бюджетний рецепт на всі випадки життя: як приготувати смачну запіканку з кабачками та рисом