У нас є чудовий рецепт ласощі до чаю та смачної начинки для пирогів. На цей раз ми дізнаємося, як приготувати малинове варення з желатином.

На смак це варення нагадує ягідний мармелад. Готуються ласощі дуже просто і складається лише з трьох інгредієнтів. Людям, які не люблять ягідні кісточки у джемі, сподобається однорідна структура десерту.

Про той рецепт малинового варення з желатином без кісточок розповів один із українських кулінарних блогерів, який часто ділиться свіжими рецептами у мережі YouTube.

Малина, скріншот: YouTube
Малина, скріншот: YouTube

Що нам потрібно для варення: малина – 1 кг; цукор – 800 г; желатин – 2 стол.л.; вода – 150 мл.

Популярні новини зараз
Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Спосіб приготування

Малину перебрати, очистити від плодоніжок і по можливості не мити, якщо ягоди виглядають чистими. Перебити ягоди блендером до однорідності. Желатин залити 150 мл води для набухання.

Нагріти велику каструлю води та підготувати водяну баню. В іншу каструлю викласти малинове пюре та варити на водяній бані 5 хвилин. Якщо на поверхні з'являється пінка, її відразу потрібно знімати.

Малинове варення, скріншот: YouTube
Малинове варення, скріншот: YouTube

Якщо хочете зробити джем без кісточок, гарячу малинову масу потрібно пропустити через дрібне сито або кілька шарів марлі.

У очищену від ягід малинову масу додати цукор та желатин, повернути на водяну баню та варити ще 10 хвилин. Також потрібно простерилізувати банки: прогріти їх духовці або мікрохвильовій печі, поставити на водяну баню або просто помити гарячою водою з содою.

Малинове варення, скріншот: YouTube
Малинове варення, скріншот: YouTube

Розкласти гарячий малиновий джем із желатином по банках і закатати обробленими кришками. Зберігати заготівлю обов'язково потрібно в холодильнику чи іншому прохолодному місці.

Нагадаємо, ароматна овочева заправка для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить узимку.

Раніше повідомлялося, 3 рецепти на Яблучний Спас: пиріжки, штрудель і навіть Тарт Татен для смачного Преображення.

Також, ідеально до салату, м'яса та риби: 2 простих варіанти приготування домашнього часникового соусу.