Мариновані яблука готуються дуже просто, але при цьому здатні прикрасити смак будь-якої м'ясної чи овочевої страви. Крім того, їх можна подавати на десерт.

Кулинарам рекомендують обирати для маринування яблука твердих сортів, навіть щоб вони були незрілі. Важливо переконатися, що вони цілі і без вм'ятин. Простим, але дуже вдалим рецептом поділилися на порталі shuba.

Мариновані яблука, фото 1000.menu
Мариновані яблука, фото 1000.menu

Які інгредієнти знадобляться:

  • Яблука 1 кг
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Оцет 9% 70 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Вода 1 л

Як замаринувати:

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Яблука помийте, розріжте навпіл, видаліть серцевини і наріжте неширокими скибочками. Часник очистіть та наріжте пластинками. У підготовлені банки щільно викладіть шматочки яблук, часник, лавровий лист, гвоздику та перець горошком.

У холодну воду покладіть сіль, цукор, оцет і перемішайте до розчинення інгредієнтів. Залийте маринадом яблука, накрийте кришками та залиште за кімнатної температури на 1 день. Потім поставте банки з яблуками у холодильник на 2 дні. Подавайте готові мариновані яблука охолодженими.

Раніше ми писали про те, що додайте краплю меду, горіхів і родзинок для смаку: як приготувати неймовірні морквяні мафіни всього за три кроки

Як повідомляв Знай.ua, без смачного сніданку не залишитеся: 3 способи які за кілька годин "дозріють" ваш авокадо

Також портал Знай.ua писав, що як приготувати ароматну овочеву заправку для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить узимку