Варення з вишні дуже популярне серед господинь, які закривають консервацію на зиму. Однак з додаванням шоколаду заготівля стає ще кращою за смаком.

Кисло-солодкі ягоди в тягучому шоколадному сиропі - це дуже смачно і красиво. Таке варення хочеться їсти ложками, подавати до оладок, сирників та млинців. При цьому у рецепті немає нічого складного.

Варення "Вишня в шоколаді", фото sovkusom
Варення "Вишня в шоколаді", фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Вишня 1 кг
  • Цукор 700 г
  • Чорний шоколад 90 г
  • Вода 100 мл
  • Какао-порошок 3 ст. л.
  • Кориця за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Ретельно переберіть вишні та помийте їх під холодною водою. Відкиньте на друшляк і видаліть кісточки. Викладіть ягоди у каструлю. Всипте цукор і влийте гарячу воду. Завдяки невеликій кількості рідини цукор швидше розчиниться, а вишні пустять сік. Додати корицю, потім всипте какао. Шоколад розламайте на часточки і додайте в каструлю до інших інгредієнтів. Перемішайте.

Помийте баночки та підготуйте капронові (металеві) кришки. Для консервування цього варення можна використовувати гвинтові кришки. Каструлю з вишневою заготівлею поставте на плиту. На повільному вогні доведіть до кипіння. Помішуючи, проваріть близько 15 хвилин.

Поки варення варитиметься, простерилізуйте банки. Далі варення можна розливати банками і закривати кришками. Далі потрібно перевернути вгору дном і накрити покривалом.

Нагадаємо, ніжне малинове варення з желатином, можна навіть при гастриті: тепер це твій улюблений десерт

Раніше ми писали про те, що гостренька капустка-лепестка по-грузинськи з буряком: рецепт ідеальної закуски до горілочки

Як повідомляв Знай.ua, простіше рецепту точно не знайдете: як приготувати джем зі зливи з волоськими горіхами на зиму