Заготівлі максимально полегшують життя взимку. Наприклад, як ця капуста - закривши пару баночок зараз, потім можна додавати її в борщ, салати та овочеве рагу. Рецепт називається "лінивий", тому що на приготування йде мало часу та сил.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКапуста за цим рецептом залишається хрусткою та дуже корисною, а ось пробу рекомендується знімати не раніше ніж через 2 тижні.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Томатний сік 1,5 л
- Сіль 2 ст. л.
- Лавровий лист 4 ст. л.
- Перець запашний 8 шт.
- Цибуля 1 шт.
Як приготувати:
Для початку підготуйте інгредієнти. Помийте качан капусти, очистіть цибулю від лушпиння. Простерилізуйте банки та закочувальні кришки. Просушіть і поріжте капусту, наріжте цибулю. У велику каструлю налийте томатний сік, доведіть до кипіння, посоліть і варіть близько 20 хвилин.
У стерильні банки утрамбуйте цибулю, нашатковану капусту, лавровий лист та перець горошком. Кожну банку з капустою залийте гарячим томатним соком по борту.
Заповнені банки закрийте кришками і поставте в каструлю, попередньо поклавши туди рушник. Тепер у каструлю потрібно залити воду, щоб рівень сягав бортиків. Поставте на плиту, увімкніть середнє нагрівання і дочекайтеся моменту закипання. Стерилізуйте заготовки 20 хвилин у киплячій воді.
Банки, що вже пройшли стерилізацію, потрібно вийняти і закатати ключем, а потім помістити на кришки в тепле місце до повного охолодження. Після цього відправте капусту в томатному соку до комори на тривале зберігання.
Нагадаємо, соковита альтернатива звичайній піці: рецепт італійських кальцоне з м'ясом
Раніше ми писали про те, що рецепт варення з яблук з лимоном: закочуйте не одну банку, воно розлітається за секунди
Як повідомляв Знай.ua, таких достеменно ще ніхто не їв: закручені томати з яблучним соком на зиму