Заготівлі максимально полегшують життя взимку. Наприклад, як ця капуста - закривши пару баночок зараз, потім можна додавати її в борщ, салати та овочеве рагу. Рецепт називається "лінивий", тому що на приготування йде мало часу та сил.

Капуста за цим рецептом залишається хрусткою та дуже корисною, а ось пробу рекомендується знімати не раніше ніж через 2 тижні.

Лінива капуста на зиму, фото sovkusom
Лінива капуста на зиму, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 1 шт.
  • Томатний сік 1,5 л
  • Сіль 2 ст. л.
  • Лавровий лист 4 ст. л.
  • Перець запашний 8 шт.
  • Цибуля 1 шт.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Для початку підготуйте інгредієнти. Помийте качан капусти, очистіть цибулю від лушпиння. Простерилізуйте банки та закочувальні кришки. Просушіть і поріжте капусту, наріжте цибулю. У велику каструлю налийте томатний сік, доведіть до кипіння, посоліть і варіть близько 20 хвилин.

У стерильні банки утрамбуйте цибулю, нашатковану капусту, лавровий лист та перець горошком. Кожну банку з капустою залийте гарячим томатним соком по борту.

Заповнені банки закрийте кришками і поставте в каструлю, попередньо поклавши туди рушник. Тепер у каструлю потрібно залити воду, щоб рівень сягав бортиків. Поставте на плиту, увімкніть середнє нагрівання і дочекайтеся моменту закипання. Стерилізуйте заготовки 20 хвилин у киплячій воді.

Банки, що вже пройшли стерилізацію, потрібно вийняти і закатати ключем, а потім помістити на кришки в тепле місце до повного охолодження. Після цього відправте капусту в томатному соку до комори на тривале зберігання.

Нагадаємо, соковита альтернатива звичайній піці: рецепт італійських кальцоне з м'ясом

Раніше ми писали про те, що рецепт варення з яблук з лимоном: закочуйте не одну банку, воно розлітається за секунди

Як повідомляв Знай.ua, таких достеменно ще ніхто не їв: закручені томати з яблучним соком на зиму