Пікантні баклажани з медом можна заготовити всього за декілька кроків, рецепт максимально простий і доступний.

Баклажани в цьому маринаді виходять в міру солодкі та ароматні, вони підходять як до святкового столу, так і для щоденної сімейної вечері.

Баклажани з медом, фото cesmak
Баклажани з медом, фото cesmak

Інгредієнти:

  • Баклажан: 800 г
  • Соняшникова олія: 150 мл
  • Часник: 6 зуб.
  • Мед: 1 ст. л.
  • Сіль: 2 ч. л.
  • Вода: 350 мл
  • Оцет: 2 ст. л.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Молоді баклажани промийте, видаліть плодоніжки. Наріжте плоди вздовж тонких пластин. Перемістіть в миску і засипте 1 ч. л. солі. Перемішайте. За півгодини баклажани пустять сік. Його треба злити. Таким чином ви приберете гіркоту. У глибокій сковороді розжарити олію. Обсмажте в ньому баклажани по обидва боки на середньому вогні.

Часник очистіть, наріжте великими шматочками. Готові баклажани перемістіть у стерильні банки. Утрамбувати їх не потрібно. Поступово розподіліть і часник.

Щоб приготувати маринад, з'єднайте у сотейнику воду з медом. Туди ж надішліть чайну ложечку солі. Доведіть суміш до кипіння. У банки поступово залийте столовий оцет і маринад.

Накрийте тари кришками. У велику каструлю закиньте рушник, залийте теплою водою. На дно поставте банки так, щоб вода доходила їм до плічок.

Стерилізуйте банки 15 хвилин на маленькому вогні. Потім дістаньте банки з води, загорніть кришками і переверніть дном догори. Накрийте заготовки ковдрою і залиште на добу остигати.

Нагадаємо, варення "Вишня в шоколаді", яке хочеться їсти ложками: рецепт смачної заготівлі на зиму

Раніше ми писали про те, що курячі крильця краще KFC: приготуйте раз і більше не захочете робити інакше

Як повідомляв Знай.ua, рецепт смачного і ароматного маринаду для грибів: дешево і сердито