На щастя, українці цього року можуть поласувати смачними кавунами, незважаючи на окупацію Херсона. Однак сам сезон триває не так вже й довго, а щоб залишити смак літа на холодну пору року, ягоду можна замаринувати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ такому стані кавун можна зберегти на довгі місяці, при цьому його смакові якості не розгубляться і з'являться нові цікаві нотки. Його можна додавати до салатів, готувати десерти і просто насолоджуватися в чистому вигляді. Варто зазначити, що в рецепті не вказана вага кавуна, він може бути від 8 до 12 кг.
Інгредієнти:
- Кавун за смаком
- Вода 5 л
- Цукор 300 г
- Сіль 125 г
- Оцет 9% 750 мл
Як замаринувати кавун:
У великій каструлі з'єднайте воду, цукор, сіль та оцет. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Періодично помішуйте, поки цукор та сіль повністю не розчиняться.
Підготуйте кавун: вичистіть його з насіння і зріжте шкірку. У киплячий розсіл занурте шматочки кавуна і вимкніть вогонь. Залишіть на 15 хвилин. Вийміть кавун із розсолу і знову доведіть його до кипіння.
Помістіть кавун у стерилізовані банки і залийте киплячим розсолом. Закрутіть кришками і переверніть їх догори дном, залиште до охолодження.
Раніше ми писали про те, якщо вам набридли вафлі та цукерки до чаю, зліпите солодкі палички: 3 хвилини, а хрускіт на вечір
Як повідомляв Знай.ua, неймовірне пюре з яблук та груш, яке вся родина оцінить узимку: дуже простий рецепт заготівлі
Також портал Знай.ua писав, що взимку скажете собі "дякую": рецепт ароматних баклажанів з медом та часником у банках