На щастя, українці цього року можуть поласувати смачними кавунами, незважаючи на окупацію Херсона. Однак сам сезон триває не так вже й довго, а щоб залишити смак літа на холодну пору року, ягоду можна замаринувати.

У такому стані кавун можна зберегти на довгі місяці, при цьому його смакові якості не розгубляться і з'являться нові цікаві нотки. Його можна додавати до салатів, готувати десерти і просто насолоджуватися в чистому вигляді. Варто зазначити, що в рецепті не вказана вага кавуна, він може бути від 8 до 12 кг.

Кавун. Фото: скрін youtube
Кавун. Фото: скрін youtube

Інгредієнти:

  • Кавун за смаком
  • Вода 5 л
  • Цукор 300 г
  • Сіль 125 г
  • Оцет 9% 750 мл

Як замаринувати кавун:

Популярні новини зараз
Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

У великій каструлі з'єднайте воду, цукор, сіль та оцет. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Періодично помішуйте, поки цукор та сіль повністю не розчиняться.

Підготуйте кавун: вичистіть його з насіння і зріжте шкірку. У киплячий розсіл занурте шматочки кавуна і вимкніть вогонь. Залишіть на 15 хвилин. Вийміть кавун із розсолу і знову доведіть його до кипіння.

Помістіть кавун у стерилізовані банки і залийте киплячим розсолом. Закрутіть кришками і переверніть їх догори дном, залиште до охолодження.

Раніше ми писали про те, якщо вам набридли вафлі та цукерки до чаю, зліпите солодкі палички: 3 хвилини, а хрускіт на вечір

Як повідомляв Знай.ua, неймовірне пюре з яблук та груш, яке вся родина оцінить узимку: дуже простий рецепт заготівлі

Також портал Знай.ua писав, що взимку скажете собі "дякую": рецепт ароматних баклажанів з медом та часником у банках