У багатьох з нас згущене молоко асоціюється з безтурботним дитинством, коли все було просто і море - по коліно. Традиційний десерт у банці смачний, без сумнівів, проте домашній варіант набагато кращий, адже приготовлений своїми руками.

Вже дорослі люди частенько додають згущене молоко в каву, а своїм дітям - на млинці і в різну випічку. Рецепт нікого не здивує, все максимально просто і швидко.

Домашнє згущене молоко, фото: Знай.ua
Домашнє згущене молоко, фото: Знай.ua

З інгредієнтів для приготування згущеного молока знадобиться:

На склянку молока (3,2% жирності) приблизно 180 г цукру та ще 100 г сухого молока.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями
Показати ще

Процес приготування виглядає так:

Каструлю слід взяти високу та з товстим дном. Спочатку потрібно висипати цукор та сухе молоко, перемішати, потім додати рідкий продукт. Все потрібно помішувати віночком до розчинення цукру на вогні.

Після кипіння слід варити молоко ще 10 хвилин. При цьому масу постійно помішувати. Молоко має ставати густим.

Вогонь слід вимкнути, а продукт слід перелити у банку. Як тільки згущене молоко охолоне, його потрібно поставити настоятися в холодильник. За кілька годин продукт стане ще густішим. Потім згущене молоко можна сміливо подавати до столу.

Згущене молоко, кадр з відео
Згущене молоко, кадр з відео

Раніше ми писали про те, що неймовірне пюре з яблук та груш, яке вся родина оцінить узимку: дуже простий рецепт заготівлі

Як повідомляв Знай.ua, найсмачніша фальшива "червона ікра" з оселедця та моркви: 40 хвилин і ви аристократ

Також портал Знай.ua писав, що до свіжого хліба та м'яса - ідеально: як швидко приготувати ніжну намазку з баклажанів