Ця соковита, корисна та смачна страва буде чудовим варіантом доповнення літнього меню.

Сезонні овочі – вітамінний скарб, котрим треба запасатися. Баклажани є відмінним продуктом, який можна приготувати як завгодно. Тому цей варіант також можна додати до скарбнички кулінарних шедеврів. Спробувавши раз, будете готувати її знову і знову.

Готується, до речі, просто і недовго, а продукти доступні будь-якій господині. До того ж, це корисно, адже овочі не смажаться, а запікаються у духовці. Для приготування овочевої запіканки потрібно приготувати інгредієнти:

Кабачок потрібно нарізати товсто, баклажан розрізати по діагоналі, перець почистити та нарізати, теж саме зробити з картоплею. Духовку потрібно розігріти до 200 градусів і приступити до приготування.

Нарізання кабачка. Фото: скрін Ютуб

Нарізка баклажана. Фото: скрін Ютуб

Часник покласти у форму для овочів, налити олію. Потім усі подрібнені овочі помістити у форму та перемішати, щоб вони перемішалися з олією. Пекти запіканку потрібно протягом 45 хвилин. Після приготування часник дістати з форми та розм’якшити його по всім овочам. Подрібнені помідори, або томат треба протушкувати до кипіння, а потім вилити у приготовані овочі.

Помідори, фото suseky
Помідори, фото suseky

Приправити це все подрібненою зеленню. Сіль, перець та інші спеції потрібно додати за смаком. Споживати можна як самостійну страву, або як додаток до м’яса та гарнірів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, можна їсти навіть на дієті: рецепт бананових цукерок без додавання цукру

Раніше, портал Знай інформував, пиріг з м'ясом та грибами: рецепт ніжної та соковитої страви

Також наш портал повідомляв, два продукти зроблять звичайні деруни шедевром: гості розмітуть зі столу за 5 хвилин