Соковита начинка та ніжне тісто, яке тане в роті - саме так можна сказати про цей пиріг
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПиріг з м'ясом та грибами може стати як повноцінною стравою, так і закускою. Для пирога знадобляться такі інгредієнти:
Для тіста:
- 2,5 склянки пшеничного борошна
- 200 г вершкового масла
- 1 яйце
- 4-5 ст. ложок холодної води
- 1/2 ч. ложки солі
Для начинки:
- 300 г свинини або яловичини, нарізаної на невеликі кубики
- 200 г шампіньйонів чи інших грибів, нарізаних
- 1 велика цибуля, нарізана дрібно
- 2-3 зубчики часнику
- 1/2 ч. ложки солі (або за смаком)
- 1/4 ч. ложки чорного перцю
- 2 ст. ложки рослинної олії для смаження
Спочатку приготуємо тісто: у великій мисці поєднайте борошно та сіль, додайте вершкове масло і розтерте його в борошно до отримання крихкої консистенції.
Утворіть в ямці середини тіста, вбийте яйце і додайте холодну воду. Змішуйте всі інгредієнти, поки не утвориться тісто. Сформуйте тісто в кульку, обгорніть плівкою та поставте у холодильник на 30 хвилин.
Поки тісто в холодильнику, приготуйте начинку. Розігрійте олію у сковороді на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та смажте, поки вона не стане прозорою. Додайте нарізані гриби та м'ясо. Обсмажуйте, поки м'ясо не змінить колір і не піде випускати сік. Додайте розмелений часник, сіль, перець та трави. Перемішайте і готуйте ще декілька хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште на стороні для охолодження. Тісто вийміть з холодильника і розділіть на дві частини - одну для дна форми, іншу для верху пирога. Розкатайте першу частину тіста і викладіть її в дно виготовленої форми для пирога.
Рівномірно розподіліть охолоджену начинку на тісті.
Розкатайте другу частину тіста і накрийте начинку. Злегка притисніть краї, щоб з'єднати верхнє і нижнє тісто. Зробіть невеликі надрізи на верхньому тісті, щоб пара могла виходить під час пекарі. Випікайте пиріг в духовці, попередньо розігрітому до 180°C, приблизно 35-40 хвилин, або поки верх тіста не стане золотистим.
Після випікання вийміть пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути перед подачею.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, до свіжого хліба та м'яса - ідеально: як швидко приготувати ніжну намазку з баклажанів
Раніше портал Знай інформував, взимку скажете собі "дякую": рецепт ароматних баклажанів з медом та часником у банках
Також наш портал повідомляв, курячі крильця, кращі за KFC: приготуєте раз і більше не схочете робити інакше