Люди, які мають сад, добре знайомі з проблемою, коли врожай персиків виявляється не настільки товарного вигляду. Саме з таких плодів можна приготувати найсмачніше повидло на зиму.

Повидло виходить густим та з ідеальним кисло-солодким смаком, при цьому аромат персиків дуже добре відчувається. Рецепт із використанням агар-агару підказали у виданні shuba. Там зазначили, що з моменту закипання повидла до закочування до банків минає від 3 до 5 хвилин.

Повидло з персиків, фото shuba
Повидло з персиків, фото shuba

Інгредієнти на 3 банки по 0,5:

  • Персики 1.5 кг
  • Цукор 600 г
  • Агар-агар 8 г
  • Лимонна кислота за смаком

Процес приготування:

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Персики вимийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку. Перебийте фрукти у блендері або перекрутіть у м'ясорубці до однорідного пюре. Всипте агар і добре перемішайте.

Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Як тільки закипить - всипте цукор, перемішайте. Додайте лимонну кислоту на кінчику чайної ложки. Вона збереже колір повидла та збалансує солодкий смак. Можна додати щіпку кислоти, перемішати, скуштувати, і додати ще щіпку, якщо потрібно.

З моменту закипання варіть повидло 3-5 хвилин не більше. Дайте йому добре покипіти на сильному вогні, це любить агар. Помішуйте дерев'яною ложкою, щоб не пригоріло та не стріляло. Ви помітите, коли повидло почне густіти.

Розлийте гаряче повидло в стерилізовані банки, закатайте кришками, переверніть дном догори, укутайте. Коли банки повністю охолонуть, сховайте у льох чи підвал.

Нагадаємо, можна їсти навіть на дієті: рецепт бананових цукерок без додавання цукру.

Раніше ми писали про те, що пиріг з м'ясом і грибами: рецепт ніжної та соковитої страви

Як повідомляв Знай.ua, десерт родом з дитинства: рецепт печива "горішки" зі згущеним молоком